title
hamburger-s-kyslou-uhorkou-platkami-eidamu-a-s-opecenou-cibulkou_1245x915px.jpg
liptov.jpg
(0 z 1 hodnocení)

Hamburger s kyselou okurkou, plátky eidamu a opečenou cibulkou

15 min + + 5 min
4 porce

Budete potřebovat

  • 300 ghovězí mleté maso
  • 1 ksšalotka
  • 1 polévková lžícehořčice
  • sůl a pepř
  • 2 kshouska
  • 1 kscibule
  • listový salát
  • 1 ksrajčata
  • 2 plátkyúzený eidam Liptov
  • 2 polévková lžícemajonéza
  • 2 polévková lžícekečup
  • máslo
Eidam uzený plátky (400x400).png
  1. Šalotku nakrájejte nadrobno a vmíchejte ji spolu s hořčicí do masa.
     
  2. Vytvarujte 2 stejné placky o průměru asi 12 cm a tloušťce 2 až 3 cm. Odložte stranou.
     
  3. Na oříšku másla osmahněte cibulku doměkka.
     
  4. Housky překrojte a opečte na výpeku po cibulce. Odložte stranou.
     
  5. Na rozžhavené pánvi opečte maso, asi 3 minuty z jedné a 2 minuty z druhé strany.
     
  6. Polovinu housky natřete majonézou, položte na ni list salátu, na něj maso, cibulku, plátek sýra, rajče a kečup.
     
  7. Přikryjte druhou polovinou housky.

! Náš tip !

Doporučujeme podávat s vínem Dunaj.

Výživové údaje na 100 g

energie
868,5 kj / 206,8 kcal
tuky
12,9 g
sacharidy
11,8 g
z toho cukry
3,1 g
bílkoviny
10,7 g
sůl
0,5 g
vláknina
1,4 g