Menu
Recepty
Články
Značky
Soutěže
Novinky
Domů >
Recepty >
Hamburger s kyselou okurkou, plátky eidamu a opečenou cibulkou
(0 z 1 hodnocení)
Hamburger s kyselou okurkou, plátky eidamu a opečenou cibulkou
15 min
+ + 5 min
4 porce
Budete potřebovat
300 g
hovězí mleté maso
1 ks
šalotka
1 polévková lžíce
hořčice
sůl a pepř
2 ks
houska
1 ks
cibule
listový salát
1 ks
rajčata
2 plátky
úzený eidam Liptov
2 polévková lžíce
majonéza
2 polévková lžíce
kečup
máslo
Šalotku nakrájejte nadrobno a vmíchejte ji spolu s hořčicí do masa.
Vytvarujte 2 stejné placky o průměru asi 12 cm a tloušťce 2 až 3 cm. Odložte stranou.
Na oříšku másla osmahněte cibulku doměkka.
Housky překrojte a opečte na výpeku po cibulce. Odložte stranou.
Na rozžhavené pánvi opečte maso, asi 3 minuty z jedné a 2 minuty z druhé strany.
Polovinu housky natřete majonézou, položte na ni list salátu, na něj maso, cibulku, plátek sýra, rajče a kečup.
Přikryjte druhou polovinou housky.
! Náš tip !
Doporučujeme podávat s vínem Dunaj.
Výživové údaje na 100 g
energie
868,5 kj / 206,8 kcal
tuky
12,9 g
sacharidy
11,8 g
z toho cukry
3,1 g
bílkoviny
10,7 g
sůl
0,5 g
vláknina
1,4 g
Ať Vám neuteče žádný recept.
Odebírejte náš newsletter.
Odebírat
Jsem profesionál v gastroprovozu
Chci se přihlásit k odběru newsletteru, souhlasím s
pravidly zpracování osobních údajů