title
hamburger_s_kyslou_uhorkou_platkami_litov_eidamu_a_s_opecenou_cibulkou_0_1245x915px.jpg
liptov.jpg
(0 z 0 hodnocení)

Hamburger s nakládanou okurkou, plátky eidamu Liptov a osmahnutou cibulkou

15 min
4 porce

Budete potřebovat

  • 500 ghovězí mleté maso
  • 2 ksšalotka
  • 1 polévková lžícehořčice
  • sůl
  • pepř
  • 4 ksmáslové nebo grahamové housky
  • 2 ks pokrájená na kolečkacibule
  • 4 kslistový salát
  • 4 ksrajčata
  • 4 plátkyeidamu LIPTOV
  • 2 polévková lžícemajonéza
  • 2 polévková lžícekečup
  • 10 gmáslo
liptov_vykroj_eidam_udeny_1500g_r_300dpi_1245x915px.jpg
  1. Šalotku nakrájíme nadrobno a přimícháme společně s hořčicí do masa.
  2. Vytvoříme 4 stejné placky o průměru asi 12 cm a tloušťce 2 až 3 cm. Odložíme stranou.
  3. Na oříšku másla osmahneme cibulku doměkka.
  4. Housky rozkrojíme a opečeme na šťávě po cibulce. Odložíme stranou.
  5. Na rozpálené pánvi opečeme maso, asi 3 minuty z jedné a 2 minuty z druhé strany.
  6. Půlku housky potřeme majonézou, položíme na ni list salátu, dále maso, cibulku, plátek sýra, rajče a kečup.
  7. Přikryjeme druhou půlkou housky.

Výživové údaje na 100 g

energie
671,7 kj / 199,6 kcal
tuky
11,7 g
sacharidy
12,2 g
z toho cukry
2,8 g
bílkoviny
10,9 g
sůl
0,3 g
vláknina
1,8 g