title
4a_1245x915px.jpg
sedlcansky.jpg
ikonka_bez masa.svg
Bez masa
(0 z 1 hodnocení)

Hermelínové mini pizzy

30 min + 20 min
4 porce

Budete potřebovat

  • 4 ksSedlčanský Hermelín Originál
  • 1 ksdroždí
  • 300 mlmléko
  • 1 špetkacukr
  • 500 ghladká mouka
  • 1 dclolej
  • 1 špetkasůl
SEDLCANSKY_Original_100g_400x400px.jpg
  1. Zpracujte si kvásek, který smícháte s ostatními surovinami a vypracujte těsto. Dejte kynout minimálně na 20 minut.
     
  2. Těsto rozdělte na 8 částí (každá z nich max. 80 g) a vymodelujte z nich koule. Každou kouli vyformujte na placičku, která bude mít o 2 cm větší průměr než Hermelín. Hermelín překrojte horizontálně na 2 části. Sýr dejte do středu a přitlačte, aby se okraje pěkně vytlačily. Ničím nepotírejte. Takto připravte 8 kousků mini pizz na plech.
     
  3. Dejte do vyhřáté trouby na 220 °C a pečte 15–20 minut. Jakmile je spodní část těsta zbarvená dohněda – máte hotovo.

Výživové údaje na 100 g

energie
1306,6 kj / 311,1 kcal
tuky
16,7 g
sacharidy
29,1 g
z toho cukry
2,1 g
bílkoviny
10,8 g
sůl
0,6 g
vláknina
1,4 g