title
30a_1245x915px.png
sedlcansky.jpg
ikonka_bez masa.svg
Bez masa
(0 z 1 hodnocení)

Herr Metalín

30 min + + 15 min
4 porce

Budete potřebovat

  • 4 ksSedlčanský Hermelín Originál
  • 200 gsušené švestky
  • 1 ksčesnek
  • sůl
  • 2 větvičkarozmarýn
  • sladká paprika
  • 2 ksbadyán
  • olivový olej
SEDLCANSKY_Original_100g_400x400px.jpg
  1. Polovinu švestek a půlku palice česneku najemno nakrájejte a společně utřete do pasty.
  2. Osolte a přidejte polovinu nadrobno nasekaného čerstvého rozmarýnu. Důkladně promíchejte.
  3. Hermelíny podélně rozkrojte, jejich spodní části potřete vzniklou směsí, přiklopte vršky a jemně zmáčkněte. 
  4. Naplněné Hermelíny vložte do sklenice. Proložte je zbylými švestkami, česnekem nakrájeným na plátky a rozmarýnem, lehce posypte paprikou a přidejte badyán. 
  5. Zalijte dostatečným množstvím oleje, do kterého můžete ještě vmíchat lžičku sladké papriky.

Výživové údaje na 100 g

energie
1602,8 kj / 381,6 kcal
tuky
27,4 g
sacharidy
21,8 g
z toho cukry
14,6 g
bílkoviny
11,4 g
sůl
1,2 g
vláknina
3,4 g