Menu
Recepty
Články
Značky
Soutěže
Novinky
Domů >
Recepty >
Hráškové rizoto s uzeným sýrovým steakem
Bez masa
(0 z 1 hodnocení)
Hráškové rizoto s uzeným sýrovým steakem
10 min
2 porce
Budete potřebovat
2 ks
sýrový steak Liptov
1 ks
cibule
2 stroužek
česnek
olivový olej
100 ml
bílé víno
200 g
rýže arborio
600 ml
kuřecí vývar
200 g
hrášek
3 polévková lžíce
máslo
70 g
strouhaný parmazán
50 g
pekanové ořechy
30 g
slanina
Na olivovém oleji osmahněte nadrobno nakrájenou cibuli. Přidejte prolisovaný česnek, rýži a opékejte minutu.
Vsypte hrášek a chvíli restujete.
Do pánve nalijte víno a míchejte, dokud se neodpaří. Následně směs podlijte částí vývaru a vařte. Vždy, když se tekutina zredukuje, přidejte vývar.
Tento postup opakujte, dokud rýže není měkká.
Na závěr přidejte máslo, parmazán a promíchejte.
Ořechy nasekejte nadrobno a slaninu nakrájejte na malé kostky. Na pánvi orestujete slaninu.
Přidejte ořechy a krátce osmažte. Odložíte stranou.
Na závěr nasucho opečte z obou stran sýrový steak.
Rizoto podávejte posypané ořechy se slaninou a se sýrovým steakem.
Výživové údaje na 100 g
energie
753,8 kj / 179,5 kcal
tuky
10,1 g
sacharidy
13,3 g
z toho cukry
0,6 g
bílkoviny
7,1 g
sůl
0,3 g
vláknina
1,2 g
Ať Vám neuteče žádný recept.
Odebírejte náš newsletter.
Odebírat
Jsem profesionál v gastroprovozu
Chci se přihlásit k odběru newsletteru, souhlasím s
pravidly zpracování osobních údajů