title
hraskove-rizoto-s-udenym-syrovym-steakom_1245x915px (1).png
liptov.jpg
ikonka_bez masa.svg
Bez masa
(0 z 1 hodnocení)

Hráškové rizoto s uzeným sýrovým steakem

10 min
2 porce

Budete potřebovat

  • 2 kssýrový steak Liptov
  • 1 kscibule
  • 2 stroužekčesnek
  • olivový olej
  • 100 mlbílé víno
  • 200 grýže arborio
  • 600 mlkuřecí vývar
  • 200 ghrášek
  • 3 polévková lžícemáslo
  • 70 gstrouhaný parmazán
  • 50 gpekanové ořechy
  • 30 gslanina
Liptov_Steak_udeny_150g_400x400px.jpg
  1. Na olivovém oleji osmahněte nadrobno nakrájenou cibuli. Přidejte prolisovaný česnek, rýži a opékejte minutu.
     
  2. Vsypte hrášek a chvíli restujete.
     
  3. Do pánve nalijte víno a míchejte, dokud se neodpaří. Následně směs podlijte částí vývaru a vařte. Vždy, když se tekutina zredukuje, přidejte vývar. 
     
  4. Tento postup opakujte, dokud rýže není měkká.
     
  5. Na závěr přidejte máslo, parmazán a promíchejte.
     
  6. Ořechy nasekejte nadrobno a slaninu nakrájejte na malé kostky. Na pánvi orestujete slaninu.
     
  7. Přidejte ořechy a krátce osmažte. Odložíte stranou.
     
  8. Na závěr nasucho opečte z obou stran sýrový steak.
     
  9. Rizoto podávejte posypané ořechy se slaninou a se sýrovým steakem.

Výživové údaje na 100 g

energie
753,8 kj / 179,5 kcal
tuky
10,1 g
sacharidy
13,3 g
z toho cukry
0,6 g
bílkoviny
7,1 g
sůl
0,3 g
vláknina
1,2 g