title
jablcka-pecene-v-cervenom-vine-s-parenicou-a-s-lieskovcami-naslano_1245x915px.jpg
liptov.jpg
ikonka_bez masa.svg
Bez masa
(0 z 1 hodnocení)

Jablka pečená v červeném víně s parenicí a lískovými ořechy (naslano)

30 min
4 porce

Budete potřebovat

  • 3 ksjablko
  • 40 g lískové oříšky
  • 50 gLiptov Parenica
  • tymián
  • 0.50 ljablkový cider
  • 40 gmáslo
  • 1 polévková lžícetřtinový cukr
Liptov_parenica_109g_400x400px.jpg
  1. Jablka přeřízněte na polovinu od stopky dolů. Do pekáče dejte máslo, cider, tymián, cukr a jablka řezem dolů.
     
  2. Přikryjte alobalem a pečte asi 20 až 25 minut v troubě na 180 °C.
     
  3. Vyjměte, nechte vychladnout. Zatím nahrubo posekejte nebo v hmoždíři potlučte lískové ořechy.
     
  4. Následně je opečte nasucho na pánvi.
     
  5. Po vychladnutí jablek z nich vyjměte jádřinec ve tvaru polokoule asi 1 cm od okraje a naplňte je opečenými lískovými ořechy, máslem a sýrem. Sýr dejte i na jablka.
     
  6. Cider slijete a jablka pečte pod grilem řeznou stranou vzhůru asi 10 minut, dokud se sýr nezapeče.

! Náš tip !

Doporučujeme podávat s vínem Muškát otonel.

Výživové údaje na 100 g

energie
561,1 kj / 133,6 kcal
tuky
8,7 g
sacharidy
4,2 g
z toho cukry
3,6 g
bílkoviny
2,4 g
sůl
0,1 g
vláknina
1,0 g