title
jablkove-rezy-s-lucinou_1245x915px.jpg
lucina.jpg
ikonka_bez masa.svg
Bez masa
(0 z 1 hodnocení)

Jablkové řezy s Lučinou

30 min + + 15 min
8 porcí

Budete potřebovat

  • 2 ksLučina Originál 100g
  • máslo na vymazání plechu
  • 2 hrstmleté vlašské ořechy
  • 6 ksoloupané a nakrájené jablka na plátky
  • 150 gmáslo
  • 300 gtřtinový cukr
  • 4 ksvejce (žloutky a bílky zvlášť)
  • 300 gpolohrubá mouka
  • 1 kskypřicí prášek do pečiva (ideálně z vinného kamene)
  • mléko dle potřeby
  • 250 g na krémrozměklé máslo
  • 1 kssmetana na šlehání
  • 1 hrstmleté vlašské ořechy
LUCINA ALU 100g_400x400px.jpg
  1. Připravte si plech s vyšším okrajem. Vymažte ho máslem a vysypte mletými vlašskými ořechy. Na ně v rovnoměrné vrstvě rozložte plátky jablek. Troubu vyhřejte na 180 °C.
  2. Na těsto v mixéru vyšlehejte máslo s cukrem do světlé pěny a postupně do něj přidávejte žloutek. Prosejte mouku s práškem do pečiva a postupně přidávejte do žloutkovo-máslové pěny.
  3. Do těsta přilejte tolik mléka, aby nám vzniklo středně husté a hladké těsto. Mezitím vyšlehejte bílky na tuhý sníh a pak ho velmi zlehka zapracujte do těsta. Těsto nalijte na plech s připravenými jablečnými plátky, rozetřete ho a pečte cca 25 minut.
  4. Po upečení nechte koláč dobře vychladnout, potom ho vyklopte.
  5. Vyšlehejte máslo s Lučinou, s cukrem a troškou smetany. Lučinovým krémem potřete koláč a posypte ho vlašskými ořechy. Nechte ho dobře ztuhnout v ledničce. Při podávaní nakrájejte na řezy.

     

! Náš tip !

Místo ořechů můžete použít kokos. Při přípravě Lučinového krému dbejte na to, aby všechny suroviny měly stejnou, pokojovou teplotu.

Výživové údaje na 100 g

energie
1325,1 kj / 315,5 kcal
tuky
21,9 g
sacharidy
25,6 g
z toho cukry
15,9 g
bílkoviny
4,1 g
sůl
0,2 g
vláknina
1,7 g