Cibuli nakrájíme na tenké plátky. Na pánvi na středním plameni rozehřejeme olivový olej a máslo. Přidáme nakrájenou cibuli a restujeme přibližně 10 minut, dokud nezměkne. Poté přidáme hnědý cukr, balzamikový ocet, špetku soli a pepře. Pokračujeme ve vaření na mírném ohni dalších 15–20 minut, dokud cibule nezíská sytě zlatou barvu a karamelovou konzistenci, občas promícháme, aby se nepřipalovala.
Mezitím nakrájíme bagetu na tenké plátky, položíme je na plech, zakápneme olivovým olejem a dáme do předehřáté trouby na 180 °C na 5–7 minut, dokud nejsou lehce zlatavé a křupavé. Jakmile jsou plátky bagety opečené, necháme je mírně vychladnout a přidáme na ně karamelizovanou cibuli.
Parenicu natrháme na vlákna, nasypeme na bagety a zapíchneme do nich párátko. Posypeme čerstvým tymiánem. Podáváme na prkénku.
! Náš tip !
Bagetky můžete pod cibulkou ještě namazat tenkou vrstvou Lučiny Smetanové.