title
image002.jpg
liptov.jpg
(0 z 1 hodnocení)

Jednohubky s Parenicou a karamelizovanou cibulkou na prkénku

50 min
4 porce

Budete potřebovat

  • 1 ksbageta
  • 2 ksLiptov Parenica
  • 3 kscibule
  • 2 lžíceolivový olej
  • 1 lžícemáslo
  • 2 lžícehnědý cukr
  • 2 lžícebalzamikový ocet
  • sůl a pepř
Liptov_parenica_109g_400x400px.jpg
  1. Cibuli nakrájíme na tenké plátky. Na pánvi na středním plameni rozehřejeme olivový olej a máslo. Přidáme nakrájenou cibuli a restujeme přibližně 10 minut, dokud nezměkne. Poté přidáme hnědý cukr, balzamikový ocet, špetku soli a pepře. Pokračujeme ve vaření na mírném ohni dalších 15–20 minut, dokud cibule nezíská sytě zlatou barvu a karamelovou konzistenci, občas promícháme, aby se nepřipalovala.
  2. Mezitím nakrájíme bagetu na tenké plátky, položíme je na plech, zakápneme olivovým olejem a dáme do předehřáté trouby na 180 °C na 5–7 minut, dokud nejsou lehce zlatavé a křupavé. Jakmile jsou plátky bagety opečené, necháme je mírně vychladnout a přidáme na ně karamelizovanou cibuli.
  3. Parenicu natrháme na vlákna, nasypeme na bagety a zapíchneme do nich párátko. Posypeme čerstvým tymiánem. Podáváme na prkénku.

! Náš tip !

Bagetky můžete pod cibulkou ještě namazat tenkou vrstvou Lučiny Smetanové.

Výživové údaje na 100 g

energie
851.4 kj / 202.7 kcal
tuky
10.9 g
sacharidy
16.2 g
z toho cukry
6.4 g
bílkoviny
9.8 g
sůl
1.1 g
vláknina
1.3 g