title
kanapky-s-repnym-gravlaxem_1245x915px (1).jfif
lucina.jpg
(0 z 1 hodnocení)

Kanapky s řepným gravlaxem

30 min
4 porce

Budete potřebovat

  • 8 plátky žitný chleba
  • 1 ksLučina nadýchaná
  • 100 glosos
  • 1 ksmalá červená řepa
  • 1 hrstmix salátů
  • 1 lískové oříšky
  • 1 čajová lžička nemletý mák
  • 1 čajová lžičkasezam
  • 0.50 čajová lžičkarozpuštěné máslo
  • kopr na ozdobu
LUCINA LINIE 120g_400x400px.jpg
  1. Z lososa odstraňte kůži. Červenou řepu najemno nastrouhejte do uzavíratelné misky. Přidejte sůl a cukr a vše promíchejte. Lososa do směsi důkladně obalte a nechte ho marinovat v lednici minimálně 24 hodin.
     
  2. Druhý den vyndejte lososa, opláchněte ho vodou a osušte.
     
  3. Na pánev dejte přepuštěné máslo, mák, sezam a nahrubo nasekané lískové oříšky. Směs chvíli restujte, aby byly oříšky zlehka křupavé.
     
  4. Z žitného chleba nakrájejte čtverečky nebo pomocí vykrajovátek vykrojte kolečka. Na každé kolečko dejte pomocí sáčku se zdobičkou Lučinu a na tu položte několik lístků salátku. Lososa nakrájejte na tenké plátky a naaranžujte na kanapky. Nakonec kanapky zasypte oříškovou směsí.

Výživové údaje na 100 g

energie
1089,7 kj / 259,4 kcal
tuky
10,3 g
sacharidy
32,5 g
z toho cukry
13,6 g
bílkoviny
8,0 g
sůl
0,9 g
vláknina
3,4 g