title
koblihy_1245x915px.jpg
lucina.jpg
(0 z 1 hodnocení)

Koblihy plněné vanilkovým krémem z Lučiny Smetanové

120 min
20 porcí

Budete potřebovat

  • 500 ghladká mouka
  • 42 gdroždí
  • 250 ml vlažnémléko
  • 50 gcukr
  • 50 gmáslo
  • 2 ks velikost Mvejce
  • sůl
  • 750 mlolej na smažení
  • 200 g (Na vanilkový krém)Lučina Smetanová
  • 50 g (Na vanilkový krém)cukr krupice
  • 1 lžíce (Na vanilkový krém)vanilkový extrakt
LUCINA SMETANOVA 120g_400x400px.jpg

Příprava těsta:

  1. Droždí utřeme se 2 lžičkami cukru do řídké kaše. Pak přidáme třetinu mléka a lžíci prosáté mouky a počkáme 10–15 minut, dokud nevzejde kvásek.
  2. Ve velké míse smícháme mouku a špetku soli. Přidáme kvásek, zbylé mléko, změklé máslo, cukr a vajíčka. Mícháme cca 20 minut, dokud nevznikne hladké těsto.
  3.  Misku přikryjeme potravinovou folií a těsto necháme kynout na teplém místě alespoň 1 hodinu nebo dokud nezdvojnásobí svůj objem. V průběhu kynutí těsto 2x trochu pomačkáme, abychom z něj vytlačili přebytečný vzduch.

 

Příprava koblih:

  1. Z těsta vytvoříme 20 pravidelných koulí a naklademe je na pomoučený vál přikrytý vlhkou utěrkou. V hluboké́ pánvi na středním ohni rozehřejeme olej a smažíme koblihy po obou stranách dozlatova, dohromady asi 3 minuty.

 

Příprava vanilkového krému:

  1. Ve střední míse smícháme Lučinu, práškový cukr a vanilkový extrakt a vytvoříme hladký krém.
  2. Připravené koblihy naplníme vanilkovým krémem s Lučinou. Můžeme použít sáček na zdobení nebo speciální nástavec pro vstřikování krému do koblih. Koblihy můžeme na závěr posypat práškovým cukrem nebo potřít glazurou.

 

 

! Náš tip !

TIP: Místo vanilkového extraktu lze zkusit limetkový extrakt

Výživové údaje na 100 g

energie
1557,0 kj / 370,7 kcal
tuky
22,7 g
sacharidy
34,3 g
z toho cukry
8,9 g
bílkoviny
7,0 g
sůl
0,2 g
vláknina
1,3 g