1. Mouku nasypejte do mísy nebo do robota, osolte, přidejte na kostky pokrájené máslo a žloutek, začněte zpracovávat těsto. Vznikne sušší žmolenka. Zalijte ji trochou vody a zpracujte pružné těsto. Zabalte do potravinářské fólie a nechte v lednici odpočívat 2 hodiny.
2. Oloupanou červenou řepu nastrouhejte najemno. V ruce ji zmáčkněte, aby z ní vytekla přebytečná tekutina. Řepu prošlehejte s Lučinou, vejci, prolisovaným česnekem a dochuťte solí.
3. Těstem vyložte košíčky o průměru asi 7 cm. Těsto by mělo být silné asi půl centimetru. Dno propíchejte vidličkou. Košíčky vyložte pečicím papírem a vysypejte až po okraj hrachem, aby se těsto zatížilo a při pečení nedělalo puchýře. Košíčky přendejte na plech a vložte do trouby vyhřáté na 200 °C. Pečte 10 minut.
4. Vyndejte plech z trouby a ztlumte ji na 180 °C. Z košíčků sejměte alobal s hrachem. Košíčky vložte zpět do trouby a pečte 5 minut.
5. Košíčky vyndejte, troubu ztlumte na 170 °C. Do košíčků rozetřete náplň a dopékejte asi půl hodiny.
6. Zchladlé košíčky můžete ozdobit Lučinou Kozí pomocí zdobicího sáčku. Posypejte řeřichou.
Odebírejte náš newsletter.