title
kolacky-s-cervenou-repou_1245x915px.jpg
lucina.jpg
ikonka_bez masa.svg
Bez masa
(0 z 1 hodnocení)

Koláčky s červenou řepou

60 min
4 porce

Budete potřebovat

  • 200 ghladká mouka
  • 1 špetkasůl
  • 100 gmáslo
  • 1 ksvaječný žloutek
  • 1 lžícevoda
  • 2 kspředvařená řepa
  • 1 ksLučina Kozí
  • 2 ksvejce
  • 1 stroužekčesnek
  • sůl
  • lístky řeřichy na posypání
LUCINA KOZI NATURE 150_400x400px.jpg
  1. Mouku nasypejte do mísy nebo do robota, osolte, přidejte na kostky pokrájené máslo a žloutek, začněte zpracovávat těsto. Vznikne sušší žmolenka. Zalijte ji trochou vody a zpracujte pružné těsto. 
  2. Zabalte do potravinářské fólie a nechte v lednici odpočívat 2 hodiny.
  3. Oloupanou červenou řepu nastrouhejte najemno. V ruce ji zmáčkněte, aby z ní vytekla přebytečná tekutina. Řepu prošlehejte s Lučinou, vejci, prolisovaným česnekem a dochuťte solí.
  4. Těstem vyložte košíčky o průměru asi 7 cm. Těsto by mělo být silné asi půl centimetru. Dno propíchejte vidličkou. Košíčky vyložte pečicím papírem a vysypejte až po okraj hrachem, aby se těsto zatížilo a při pečení nedělalo puchýře. Košíčky přendejte na plech a vložte do trouby vyhřáté na 200 °C. Pečte 10 minut.
  5. Vyndejte plech z trouby a ztlumte ji na 180 °C. Z košíčků sejměte alobal s hrachem. Košíčky vložte zpět do trouby a pečte 5 minut.
  6. Košíčky vyndejte, troubu ztlumte na 170 °C. Do košíčků rozetřete náplň a dopékejte asi půl hodiny.
  7. Zchladlé košíčky můžete ozdobit Lučinou Kozí pomocí zdobicího sáčku. Posypejte řeřichou.

Výživové údaje na 100 g

energie
1084,5 kj / 258,2 kcal
tuky
15,8 g
sacharidy
22,3 g
z toho cukry
2,3 g
bílkoviny
7,0 g
sůl
0,7 g
vláknina
1,4 g