title
kvetakova-polevka_1245x915px.jpg
lucina.jpg
ikonka_bez masa.svg
Bez masa
(0 z 1 hodnocení)

Květáková polévka

15 min + + 10 min vaření
4 porce

Budete potřebovat

  • 2 ksLučina Originál 100g
  • 1 lžícemáslo
  • 1 ksmalá cibule
  • 400 g květák nakrájený na kousky
  • 750 mlvoda
  • muškátový oříšek
  • citronová kůra
  • sůl
  • jarní cibulka
LUCINA ALU 100g_400x400px.jpg
  1. Na másle osmahněte cibulku, květák, okořeňte špetkou muškátového oříšku, špetkou citronové kůry a osolte. 
  2. Zalijte horkou vodou a nechte asi 15 minut vařit.
  3. Odstavte a rozmixujte tyčovým mixerem. 
  4. Nakonec vmíchejte Lučinu.
  5. Na másle osmahněte nasekanou jarní cibulku a ozdobte polévku.

Výživové údaje na 100 g

energie
160,1 kj / 38,1 kcal
tuky
2,7 g
sacharidy
2,0 g
z toho cukry
1,3 g
bílkoviny
1,4 g
sůl
0,4 g
vláknina
0,9 g