title
Salat_s_jahodami_Lucina_1245x915.jpg
lucina.jpg
(0 z 1 hodnocení)

Letní salát s jahodami, Lučinou Salátovou a kuřecím masem

30 min
4 porce

Budete potřebovat

  • 2 ks Lučina salátová
  • 400 gkuřecí prsa
  • 2 čajová lžičkaŘecké koření
  • 8 polévková lžíceolivový olej
  • 2 čajová lžičkamed
  • 1 čajová lžičkadijonská hořčice
  • 6 hrstmix salátů
  • 2 hrstšpenátové lístky
  • 1 ks zraléavokádo
  • 16 ksJahody
  • klíčky (hráškové, ředkvičkové)
  • pepř
  • sůl
LUCINA SALATOVA NAT 150g_400x400px.jpg
  1. Nejprve si naložíme kuřecí maso. Maso si očistíme a nakrájíme na menší kousky.    
  2. Do misky si dáme olivový olej( 4 lžíce), koření a sůl. Marinádu na maso promícháme a kousky masa do ní naložíme. Maso necháme chvilku odležet.
  3. Mezitím si připravíme zálivku na salát. V misce si smícháme olivový olej (4 lžíce), med, dijonskou hořčici, sůl a pepř. 
  4. Na pánvi si na středním plameni do zlatova orestujeme maso. 
  5. Do větší mísy dáme mix salátů a špenátové listy. Přidáme hotovou zálivku a vše zlehka promícháme. Na dva talíře rozdělíme salát, přidáme na kostičky nakrájené avokádo, na kostičky nakrájenou Lučinu Salátovou a omyté pokrájené jahody. Nakonec přidáme kousky masa a salát ozdobíme mikrobylinkami. 

Výživové údaje na 100 g

energie
590,3 kj / 140,6 kcal
tuky
9,6 g
sacharidy
4,4 g
z toho cukry
3,2 g
bílkoviny
8,8 g
sůl
0,8 g
vláknina
1,2 g