title
KS_lilek kaviar_1245x915px.jpg
kral syru.jpg
ikonka_bez masa.svg
Bez masa
(0 z 1 hodnocení)

Lilkový kaviár s Hermelínem

30 min + 45 min pečení
4 porce

Budete potřebovat

  • 1 ksKrál Sýrů Hermelín 120g
  • 3 kslilek
  • koktejlová rajčátka
  • 2 lžícearašídy
  • 1 svazekčerstvý koriandr
  • 1 stroužekčesnek
  • kmín
  • pepř
  • 2 polévková lžíceolivový olej
Kral Syru_Original_120g_400x400px.jpg
  1. Předehřejte troubu na 200 °C. 
  2. Lilek omyjte, oloupejte, osušte a nakrájejte na stejnoměrné kousky. 
  3. Ochuťte pepřem, zakapte olivovým olejem a promíchejte. V zapékací míse pečte v troubě 30 minut. Čas od času kousky promíchejte. 
  4. Vyjměte z trouby a nechte kousky lilku okapat. Následně je smíchejte s nasekaným česnekem a koriandrem. Přidejte kmín, promíchejte a dejte stranou. 
  5. Snižte teplotu v troubě na 90 °C. Cherry rajčátka nakrájejte na čtvrtky. Okořeňte pepřem, položte na plech a pečte 20–30 minut. Polovinu rajčat vyjměte a dejte si stranou. Zbylá pečte v troubě s navýšenou teplotou na 150 °C dalších 10 minut. 
  6. Na pánvi opražte arašídy 1 minutu. Pražené arašídy nahrubo rozmixujte. Rozdrcené opražené arašídy vložte do hlubšího talíře nebo misky. Nakrájejte Hermelín na trojúhelníčky a obalte je v arašídové drti. 
  7. Kaviár z lilku rozdělte do skleniček. Na něj vložte vrstvu opečených cherry rajčátek. Doaražujte kostičky sýra obalené v arašídech. Navrch doplňte 2 nebo 3 čtvrtky více dopečených rajčat. Posypte zbylými praženými arašídy a podávejte.

Výživové údaje na 100 g

energie
388,7 kj / 92,6 kcal
tuky
6,3 g
sacharidy
4,3 g
z toho cukry
2,5 g
bílkoviny
4,1 g
sůl
0,2 g
vláknina
2,0 g