title
livance-s-jahodovym-kremem_1245x915px.jpg
lucina.jpg
ikonka_bez masa.svg
Bez masa
(0 z 1 hodnocení)

Lívance s jahodovým krémem

30 min + 5
4 porce

Budete potřebovat

  • 2 ksLučina Originál 100g
  • 150 ghladká mouka
  • 50 gmoučkový cukr
  • 100 mlmléko
  • 1 ksvejce
  • 5 ksčerstvé jahody
  • olej na smažení
  • 15 gcukr
  • 2 ksvanilkový lusk
LUCINA ALU 100g_400x400px.jpg
  1. V jedné míse smíchejte mouku, moučkový cukr a sodu. Ve druhé míse promíchejte Lučinu s mlékem a vejcem. Obě směsi spojte.
  2. Jahody nakrájejte na slabé plátky.
  3. Rozehřejte lívanečník. Potřete každý žlábek olejem a vlijte do něj těsto. Pár kousků jahod položte na povrch těsta a trochu do něj zatlačte. Pozvolna opékejte, obraťte a jen krátce dopečte, aby se jahody nespálily.
  4. Na krém si svařte jahody s cukrem. Vložte je společně se lžící vody do kastrůlku a uvařte na hustotu džemu. Nechte vychladnout.
  5. Vychladlou jahodovou směs smíchejte s Lučinou Krémovou a podávejte s lívanci.

Výživové údaje na 100 g

energie
977,6 kj / 232,8 kcal
tuky
11,4 g
sacharidy
26,7 g
z toho cukry
11,1 g
bílkoviny
6,0 g
sůl
0,2 g
vláknina
1,0 g