title
lucina-and-skyr-s-domaci-granolou-a-jahodami_1245x915px (1).jfif
lucina.jpg
ikonka_bez masa.svg
Bez masa
(0 z 1 hodnocení)

Lučina & Skyr s domácí granolou a jahodami

30 min + + 15 min
4 porce

Budete potřebovat

  • 120 gLučina & Skyr
  • 3 polévková lžícedomácí skořicová granola
  • 2 ksčerstvé jahody
  • 300 govesné vločky
  • 200 goříšky (např. lískové, pekanové, para, mandle)
  • 1 čajová lžička sušená citronová kůra 
  • 100 gmáslo
  • 1 čajová lžička mletá skořice
  • 1 špetkasůl
LUCINA _ SKYR 120g_400x400px.jpg
  1. Ovesné vločky smíchejte s nahrubo nasekanými oříšky a citronovou kůrou.
     
  2. Troubu předehřejte na 160 °C na horkovzduch.
    V rendlíku rozpusťte máslo s medem, špetkou soli a skořicí.
     
  3. Tekutou směs důkladně smíchejte se suchou směsí oříšků a ovesných vloček.
     
  4. Plech vyložte pečicím papírem a rovnoměrně na něj rozprostřete granolu.
     
  5. Pečte na 160 °C cca 25 až 30 minut, po uplynutí 15 minut ji jednou pomocí lžíce promíchejte.
     
  6. Lučinu & Skyr promíchejte a naservírujte do misky. Nahoru nasypte skořicovou granolu a ozdobte čerstvými jahodami.

Výživové údaje na 100 g

energie
1704,1 kj / 405,7 kcal
tuky
19,1 g
z toho nasycené mastné kyseliny
48,3 g
sacharidy
18,8 g
z toho cukry
4 g
bílkoviny
8,5 g
sůl
0,29 g