Mandlové pusinky s brynzovou pěnou, posypané lněnými semínky, opečeným sezamem a mákem
30 min + + 20 min
4 porce
Budete potřebovat
100 gsekané mandle
4 ksbílka
1 špetkasůl
Liptov Bryndza 125g
125 gmáslo
1 čajová lžičkasladká paprika
1 čajová lžičkakurkuma
1 stroužekčesnek
1 polévková lžícepažitka
Z bílků a ze špetky soli ušlehejte sníh, opatrně přimíchejte mleté mandle a pečtee malé placky (8 až 12 ks podle velikosti průměru a výšky hmoty) vytvarované podle formy (například kulaté nebo oválné, podobně jako se dělají laskonky) na 150 °C asi 12 až 20 minut nebo dozlatova.
Dejte je z plechu a nechte vychladnout. Brynzu smíchejte s měkkým máslem a vzniklou směs rozdělte na 3 části.
Do jedné zamíchejte papriku, do druhé kurkumu s česnekem a do třetí pažitku.
Pomocí cukrářského sáčku vymačkejte mandlové „laskonky“, posypte drobenkou. (paprikové sezamem, kurkumové mákem a pažitkové lnem) Vyskládejte na tác a dejte do chladničky vychladnout až do okamžiku podávání.