title
merunkovy-dezert-do-skla.jfif
lucina.jpg
ikonka_bez masa.svg
Bez masa
(0 z 1 hodnocení)

Meruňkový dezert do skla

15 min
4 porce

Budete potřebovat

  • 480 gLučina Linie
  • 300 gbílý jogurt
  • 4 polévková lžíce čekankový sirup (med)
  • 8 polévková lžíceovesné vločky
  • 8 ksmeruňky
  • blanšírované pistácie na ozdobu
LUCINA LINIE 120g_400x400px.jpg
  1. Lučinu promíchejte se sirupem (medem) a bílým jogurtem.
     
  2. Připravte si dvě skleničky, do kterých budete dezert připravovat. Do každé vložte lžíci ovesných vloček.
     
  3. Meruňky nakrájejte na drobné kostičky. Stranou si dejte 4 půlměsíčky na ozdobu. Do každé skleničky nasypte asi hrst nakrájených meruněk a urovnejte.
     
  4. Rovnoměrně pokryjte asi dvěma až třemi lžícemi krému.
     
  5. Na krém nasypte znovu lžíci ovesných vloček, opět zasypte meruňkami, pokryjte krémem.
     
  6. Ozdobte půlměsíčky meruňky a nadrobno nasekanými pistáciemi.

Výživové údaje na 100 g

energie
530,4 kj / 126,3 kcal
tuky
7,5 g
sacharidy
9,0 g
z toho cukry
4,3 g
bílkoviny
4,5 g
sůl
0,3 g
vláknina
3,1 g