title
uhorky-plnene-parenicou-a-chrumkavym-kuracim-masom_1245x915px.jpg
liptov.jpg
(0 z 1 hodnocení)

Okurky plněné parenicí a křupavým kuřecím masem

15 min + + 10 min
4 porce

Budete potřebovat

Liptov_Maslo_125g_400x400px.jpg
  1. Okurku nakrájejte na asi 7–8cm kousky, vydlabejte je čajovou lžičkou tak, aby zůstalo dno o tloušťce asi 1 cm. 
  2. Česnek a cibuli opečte na pánvi na másle Liptov, opepřete, osolte, přidejte kuřecí maso, kari a opékejte za stálého míchání asi 8–10 minut. 
  3. Nechte vychladnout a promíchejte s koriandrovými lístky. Do vydlabané okurky vložte kousek parenice, aby zakryla vnitřní průměr okurky a plňte směsí s kuřecím masem. Posypejte paprikou.

Výživové údaje na 100 g

energie
370,9 kj / 88,3 kcal
tuky
4,7 g
sacharidy
2,5 g
z toho cukry
1,3 g
bílkoviny
8,8 g
sůl
0,6 g
vláknina
0,7 g