title
parenica_2_1245x915px.jpg
liptov.jpg
(0 z 1 hodnocení)

Parenica s petrželovým pestem

15 min
4 porce

Budete potřebovat

  • 2 ksLiptov Parenica uzená
  • 50 ghladkolistá petrželka
  • 30 g strouhanýparmazán
  • 50 mlolivový olej
  • 1 stroužekčesnek
  • 1 špetkasůl a pepř
  • pečivo
Liptov Parenica udena 400x400.png
  1. Do mixéru dáme hladkolistou petržel, strouhaný parmazán, olivový olej, česnek, sůl a pepř. Vše rozmixujeme na hladké pesto.
  2. Parenicu nakrájíme na silnější plátky, které rovnoměrně rozložíme na servírovací talíř.
  3. Na každý plátek parenice naneseme malé množství připraveného pesta.
  4. Talíř doplníme čerstvým pečivem a můžeme podávat i s miskou extra pesta k namáčení pečiva.

! Náš tip !

Kdo má rád křupavé, může si přidat na talíř i několik ořechů nebo nakrájenou zeleninu.

Výživové údaje na 100 g

energie
1372.4 kj / 326.8 kcal
tuky
27.3 g
sacharidy
3.2 g
z toho cukry
0.8 g
bílkoviny
17.5 g
sůl
1.8 g
vláknina
0.7 g