title
parenica-v-listkovom-cesticku_1245x915px.jpg
liptov.jpg
ikonka_bez masa.svg
Bez masa
(0 z 1 hodnocení)

Parenica v listovém těstě

15 min + + 5 min
6 porcí

Budete potřebovat

Liptov_Parenica_udena_105g_400x400px.jpg
  1. Parenici Liptov rozviňte, příčně nakrájejte na asi 12 cm dlouhé kousky a ty ještě podélně přeřízněte. 
  2. Těsto rozviňte, rozkrájejte a balte do něj jednotlivé kousky parenice Liptov. Stočte do trubičky a konce spojte. 
  3. Položte na plech, potřete vajíčkem a posypte mákem nebo sezamem. 
  4. Pečte asi 7–10 minut na 200 °C.

! Náš tip !

Parenica Liptov je tradiční sýr mimořádně vhodný na pečení a zapékání díky své rozpustné konzistenci. Parenica Liptov se udí přírodním způsobem na bukovém dřevě, čímž získává vyváženou příjemnou uzenou chuť.

Výživové údaje na 100 g

energie
1545,6 kj / 368,0 kcal
tuky
25,6 g
sacharidy
23,0 g
z toho cukry
2,0 g
bílkoviny
11,4 g
sůl
0,7 g
vláknina
2,0 g