title
RYCHLÝ OBĚD  Pasta na víně s krevetami a Lučinou Salátovou.jpg
lucina.jpg
(0 z 1 hodnocení)

Pasta na víně s krevetami a Lučinou Salátovou

30 min
2 porce

Budete potřebovat

  • 1 ksšalotka
  • 3 stroužekčesnek
  • 0.50 ksčervená feferonka
  • 60 gcuketa
  • 200 gsyrové vyloupané krevety
  • 170 gtěstoviny
  • 120 g suchébílé víno
  • citronová kůra
  • 1 ks velkérajče
  • olivový olej
  • 1 polévková lžícemáslo
  • sůl a pepř
  • Lučina salátová
  • čerstvá bazalka
LUCINA SALATOVA NAT 150g_400x400px.jpg

Šalotku a česnek nakrájíme najemno. Červenou feferonku nakrájíme na tenká kolečka. Cuketu nakrájíme na drobné kostičky. Krevety zbavíme střívka, pokud nejsou očistěné, omyjeme a necháme osušit. Těstoviny vaříme dle návodu. Střední nerezovou pánev nahřejeme na vyšším středním stupni, vlijeme olivový olej a přidáme krevety. Plamen snížíme na střední stupeň. Krevety v pánvi osolíme, opepříme a počkáme zhruba minutku, dvě, dokud se od pánve samy nepustí. Krevety obrátíme a opět zhruba minutku, dvě je necháme tepelně upravit také z druhé strany. Krevety položíme na talíř. Do pánve po krevetách přidáme máslo, vhodíme do pánve šalotku, česnek, feferonku i cuketu. Restujeme na střední stupni zhruba 5 minut, dokud se zelenina mírně neopeče na barvu. Do pánve vlijeme víno a počkáme, dokud se nevyvaří o 1/3. Do pánve přidáme uvařené těstoviny včetně menší naběračky škrobové vody a obsah v pánvi promícháme. Přidáme najemno nastrouhanou kůru z citronu. Těstoviny přeneseme do talíře, přidáme krevety, najemno nakrájené rajče, mezi prsty rozdrobenou Lučinu Salátovou a listy čerstvé bazalky. Zlehka opepříme a servírujeme.

! Náš tip !

Je to v podstatě taková varianta balkánského sýru anebo fety, akorát nám chutná mnohem více, má extra krémovou texturu a taky si ceníme nízkého obsah soli. A protože si ji kupujeme minimálně 1x týdně, děláme s ní spoustu jídel. Tohle je recept na jedno z nich, rychlý oběd,který křičí léto.

Výživové údaje na 100 g

energie
661.1 kj / 157.4 kcal
tuky
5.4 g
sacharidy
15.5 g
z toho cukry
1.3 g
bílkoviny
9.3 g
sůl
0.7 g
vláknina
1.4 g