Šalotku a česnek nakrájíme najemno. Červenou feferonku nakrájíme na tenká kolečka. Cuketu nakrájíme na drobné kostičky. Krevety zbavíme střívka, pokud nejsou očistěné, omyjeme a necháme osušit. Těstoviny vaříme dle návodu. Střední nerezovou pánev nahřejeme na vyšším středním stupni, vlijeme olivový olej a přidáme krevety. Plamen snížíme na střední stupeň. Krevety v pánvi osolíme, opepříme a počkáme zhruba minutku, dvě, dokud se od pánve samy nepustí. Krevety obrátíme a opět zhruba minutku, dvě je necháme tepelně upravit také z druhé strany. Krevety položíme na talíř. Do pánve po krevetách přidáme máslo, vhodíme do pánve šalotku, česnek, feferonku i cuketu. Restujeme na střední stupni zhruba 5 minut, dokud se zelenina mírně neopeče na barvu. Do pánve vlijeme víno a počkáme, dokud se nevyvaří o 1/3. Do pánve přidáme uvařené těstoviny včetně menší naběračky škrobové vody a obsah v pánvi promícháme. Přidáme najemno nastrouhanou kůru z citronu. Těstoviny přeneseme do talíře, přidáme krevety, najemno nakrájené rajče, mezi prsty rozdrobenou Lučinu Salátovou a listy čerstvé bazalky. Zlehka opepříme a servírujeme.
Je to v podstatě taková varianta balkánského sýru anebo fety, akorát nám chutná mnohem více, má extra krémovou texturu a taky si ceníme nízkého obsah soli. A protože si ji kupujeme minimálně 1x týdně, děláme s ní spoustu jídel. Tohle je recept na jedno z nich, rychlý oběd,který křičí léto.
Odebírejte náš newsletter.