title
pecene-brambory-s-lucinou-and-skyr-a-pazitkou_1245x915px (1).jfif
lucina.jpg
ikonka_bez masa.svg
Bez masa
(0 z 1 hodnocení)

Pečené brambory s Lučinou & Skyr a pažitkou

30 min
4 porce

Budete potřebovat

  • 320 gLučina & Skyr
  • 700 gmenší brambory (stejné velikosti)
  • 3 polévková lžíceolivový olej
  • 2 polévková lžícerozpuštěné máslo
  • 1 hrstnasekané bylinky (např. estragon, rozmarýn, tymián)
  • sůl
  • pepř
  • nasekaná čerstvá pažitka
LUCINA _ SKYR 120g_400x400px.jpg
  1. Brambory důkladně omyjte a uvařte ve slupce. Poté je nechte vychladnout.
     
  2. V misce smíchejte olivový olej, máslo a bylinky.
     
  3. Vychladlé brambory dejte na plech a pomocí dna skleničky je trošku rozmáčkejte. Brambory osolte, opepřete a polijte zálivkou.
     
  4. Pečte na 200 °C cca 20 minut.
     
  5. Brambory podávejte se skyrem, který posypte čerstvou pažitkou.

Výživové údaje na 100 g

energie
550,6 kj / 124,3 kcal
tuky
6,4 g
z toho nasycené mastné kyseliny
12,6 g
sacharidy
1,4 g
z toho cukry
0,9 g
bílkoviny
3,5 g
sůl
0,3 g