title
11a_1245x915px (1).jpg
sedlcansky.jpg
ikonka_bez masa.svg
Bez masa
(0 z 1 hodnocení)

Pečený Hermelín s cuketou a bramborem

10 min
4 porce

Budete potřebovat

  • 4 ksSedlčanský Hermelín Originál
  • 2 dclolivový olej
  • drcený česnek
  • jemně krájená feferonka
  • tymián
  • 4 kapkaworcestrová omáčka
  • 4 ksuvařené brambory
  • 2 kscuketa
  • 12 kscherry rajčata
  • muškátový oříšek
SEDLCANSKY_Original_100g_400x400px.jpg
  1. V misce smíchejte drcený česnek, feferonku, worcester a olivový olej.
  2. Pekáček vymažte olejem. Vložte do něj Hermelín a přelijte připravenou směsí.
  3. Bramboru a cuketu rozkrájejte na slabší plátky a rozložte je na pekáček kolem Hermelínu. 
  4. Bramboru i cuketu posolte a okořeňte jemně nastrouhaným muškátovým oříškem. 
  5. Přidejte větvičku tymiánu.
  6. Pečte na 160 °C až do změknutí.
  7. Ke konci pečení přepněte na gril a nechte zezlátnout.

Výživové údaje na 100 g

energie
1021,2 kj / 243,1 kcal
tuky
22,2 g
sacharidy
4,3 g
z toho cukry
1,0 g
bílkoviny
6,7 g
sůl
0,5 g
vláknina
0,7 g