Oloupeme brambory a nastrouháme je najemno. Poté je dobře vymačkáme, aby z nich vyšla přebytečná voda, a přendáme je do větší mísy.
K nastrouhaným bramborám přidáme vejce, mouku, sůl, pepř a papriku. Vše důkladně promícháme, aby vzniklo hladké a kompaktní těsto.
Na pánvi rozehřejeme trochu oleje. Lžící nabíráme těsto a tvoříme malé bramboráčky, které smažíme z obou stran dozlatova, zhruba 3–4 minuty na každé straně. Hotové bramboráčky přendáme na papírový ubrousek, aby se odsál přebytečný olej.
Podáváme je teplé, přelité ohřátou Apetito Pikantní omáčkou s feferonkami (tu si ohřejeme v kastrůlku) a posypané nasekanou pažitkou.
! Náš tip !
Jako přílohu můžeme nabídnout svěží zeleninový salát nebo kyselé okurky.