title
apetito-cervene_2_1245x915px.jpg
apetito800px.jpg
(0 z 1 hodnocení)

Pikantní bramboráky s Apetito Pikantní omáčkou s feferonkami

40 min
4 porce

Budete potřebovat

2.jpg
  1. Oloupeme brambory a nastrouháme je najemno. Poté je dobře vymačkáme, aby z nich vyšla přebytečná voda, a přendáme je do větší mísy.
  2. K nastrouhaným bramborám přidáme vejce, mouku, sůl, pepř a papriku. Vše důkladně promícháme, aby vzniklo hladké a kompaktní těsto.
  3. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje. Lžící nabíráme těsto a tvoříme malé bramboráčky, které smažíme z obou stran dozlatova, zhruba 3–4 minuty na každé straně. Hotové bramboráčky přendáme na papírový ubrousek, aby se odsál přebytečný olej.
  4. Podáváme je teplé, přelité ohřátou Apetito Pikantní omáčkou s feferonkami (tu si ohřejeme v kastrůlku) a posypané nasekanou pažitkou.

! Náš tip !

Jako přílohu můžeme nabídnout svěží zeleninový salát nebo kyselé okurky.

Výživové údaje na 100 g

energie
704.1 kj / 167.6 kcal
tuky
9.1 g
sacharidy
17.2 g
z toho cukry
1.2 g
bílkoviny
3.9 g
sůl
0.6 g
vláknina
1.2 g