title
2.jpg
apetito800px.jpg
(0 z 1 hodnocení)

Pikantní kuřecí křidýlka se sýrovým dipem s feferonkami

90 min + +2 hodiny marinování
4 porce

Budete potřebovat

  • 1 ksApetito Omáčka s ementálem
  • 12 kskuřecí křidýlka
  • 7 lžícemed
  • 4 lžíceolej
  • 4 lžícesójová omáčka
  • 2 čajová lžičkamletá paprika
  • 1.50 čajová lžičkasušený česnek
  • 4 špetkasůl
  • 3 špetkasušené chilli (vločky) na posypání
  • 1.50 špetkapepř
1.jpg
  1. Všechny ingredience smíchejte do marinády.
  2. V ní obalte kuřecí křidýlka a nechte marinovat alespoň 2 hodiny.
  3.  Vyhřejte troubu na 190°.
  4. Marinované maso dejte do vymazaného pekáčku a pečte alespoň hodinu pod pečícím papírem. Následně papír odstaňte a maso dopečte ještě asi 15 minut pod větrákem.
  5. Studenou Apetito omáčku přelijte do mističky a dozdobte vločkami chilli či bylinkami.
  6. Pečená křidýlka podávejte s mističkou omáčky a zeleninou či pečivem.

! Náš tip !

Kromě křidýlek obalte v marinádě i kořenovou zeleninu jako mrkev, celer nebo brambory, a vykouzlete tak skvělé pohoštění třeba na večírek!

Výživové údaje na 100 g

energie
773,5 kj / 184,2 kcal
tuky
10,1 g
z toho nasycené mastné kyseliny
10,1 g
sacharidy
8,0 g
z toho cukry
7,7 g
bílkoviny
15,4 g
sůl
1,0 g