title
21a_1245x915px.jpg
apetito800px.jpg
ikonka_bez masa.svg
Bez masa
(0 z 1 hodnocení)

Plněná divoká vejce

15 min
4 porce

Budete potřebovat

  • 150 gApetito smetanové 150g
  • 4 ksvejce
  • 100 mlměkký tvaroh
  • 4 kuličkynové koření
  • 1 špetkasladká paprika
  • 1 špetkahladkolistá petrželka
  • 1 špetkakari koření
  • sůl
  • pepř
Apetito_smetanove_120g_400x400px.jpg
  1. Vejce uvařte natvrdo. 
  2. Oloupejte, rozpůlte a vyjměte žloutky. 
  3. Bílky si odložte na později. Žloutky společně s kořením, tvarohem a sýrem 
  4. Apetito rozmixujte tyčovým mixérem na pastu. 
  5. Nasekejte čerstvou petrželku. 
  6. Žloutkovou pastu dochuťte solí, pepřem a vmíchejte lžící čerstvé bylinky. 
  7. Takto připravenou pastou plňte připravené bílky.

! Náš tip !

Bílky můžete plnit také pomocí zdobicího pytlíku. Vejce můžete servírovat na listech římského salátu jako stylový předkrm.

Výživové údaje na 100 g

energie
656,6 kj / 156,3 kcal
tuky
10,6 g
sacharidy
3,0 g
z toho cukry
1,7 g
bílkoviny
12,3 g
sůl
1,0 g
vláknina
0,0 g