title
plnene-torteliny-bryndzou-s-udenou-chutou-s-orechmi-a-salviou_1245x915px.jpg
liptov.jpg
ikonka_ovce.svg
Z ovčího mléka
(0 z 1 hodnocení)

Plněné torteliny brynzou s uzenou chutí s ořechy a šalvějí

30 min + + 10 min
4 porce

Budete potřebovat

  • 4 ksvaječný žloutek
  • 1 ksvejce
  • 300 gcelozrnná pšeničná mouka
  • 200 ghladká mouka
  • sůl a pepř
  • 160 gLiptov brynza
  • 1 polévková lžícemáslo Liptov
  • 6 lístekšalvěj
  • 1 polévková lžíce strouhanka
  • 80 gmleté vlašské ořechy
  • sůl a pepř
Liptov_Bryndza_125g_400x400px.jpg
  1.  Z mouky, vajec, soli a pepře vypracujte těsto, které rozdělíte na 2 části a nechte v potravinářské fólii odležet na chladném místě 30 minut. 
     
  2. Těsta vyválejte na tloušťku 0,8–1 mm, vykrajujte z nich kruhy o velikosti 10 cm. 
     
  3. Velké listy šalvěje nakrájejte na tenké nudličky a opečte krátce na másle. Přimíchejte brynzu a strouhanku. Dochuťte. 
     
  4. Po vychladnutí plňte kruhy směrem ke středu. Okolí potřete máslem, přeložte a prsty slepte, stlačte. Potom přeložte přes prst a opět slepte. 
     
  5. Vařte 4 minuty ve vroucí osolené vodě. Na talíři polijte máslem s opečenými lístky šalvěje. Dochuťte.

Výživové údaje na 100 g

energie
1563,6 kj / 372,3 kcal
tuky
17,3 g
sacharidy
41,5 g
z toho cukry
1,5 g
bílkoviny
12,2 g
sůl
1,2 g
vláknina
2,2 g