V míse smícháme mleté maso, vejce, strouhanku a tymián. Osolíme, opepříme a promícháme, dokud nevznikne kompaktní hmota. Z ní pomocí navlhčených rukou vytvarujeme malé knedlíčky o průměru přibližně 3 cm.
Ve velkém hrnci rozehřejeme olej a knedlíčky na něm opečeme ze všech stran dozlatova. Restujeme přibližně 8 minut, dokud nejsou dobře propečené. Poté je vyjmeme a odložíme stranou.
Pórek podélně rozřízneme, důkladně opláchneme a nakrájíme na tenké proužky. Cibuli a česnek nasekáme nadrobno a krátce je osmahneme ve výpeku po knedlíčcích. Přidáme pórek a restujeme asi 2 minuty.
Zeleninový základ zalijeme vývarem, přivedeme k varu a vaříme na mírném ohni asi 10 minut.
Do polévky vrátíme opečené knedlíčky, vmícháme sýr Bambino Originál a mícháme, dokud se zcela nerozpustí. Dále už nevaříme.
Hotovou polévku podáváme ozdobenou čerstvou řeřichou nebo nasekanou pažitkou.
! Náš tip !
Skvělá jako sytý oběd nebo hřejivá večeře v chladnějším období.