title
Bambino_porkova-polevka_1245x915px.jpg
bambino.jpg
(0 z 1 hodnocení)

Pórková polévka s masovými knedlíčky a Bambinem original

45 min
4 porce

Budete potřebovat

  • Ingredience na masové knedlíčky:
  • 500 g (míchané)mleté maso
  • 5 lžíce strouhanka
  • 1 lžíce (sušený)tymián
  • 1 ksvejce
  • sůl a pepř
  • 2 lžíceolej
  • Ingredience na polévku:
  • 200 gBambino Original ve střívku
  • 3 kspórek
  • 1 kscibule
  • 1 stroužekčesnek
  • 750 mlzeleninový vývar
  • sůl a pepř
  • řeřicha
Bambino_Original_100g_400x400px.jpg
  1. V míse smícháme mleté maso, vejce, strouhanku a tymián. Osolíme, opepříme a promícháme, dokud nevznikne kompaktní hmota. Z ní pomocí navlhčených rukou vytvarujeme malé knedlíčky o průměru přibližně 3 cm.
  2. Ve velkém hrnci rozehřejeme olej a knedlíčky na něm opečeme ze všech stran dozlatova. Restujeme přibližně 8 minut, dokud nejsou dobře propečené. Poté je vyjmeme a odložíme stranou.
  3. Pórek podélně rozřízneme, důkladně opláchneme a nakrájíme na tenké proužky. Cibuli a česnek nasekáme nadrobno a krátce je osmahneme ve výpeku po knedlíčcích. Přidáme pórek a restujeme asi 2 minuty.
  4. Zeleninový základ zalijeme vývarem, přivedeme k varu a vaříme na mírném ohni asi 10 minut.
  5. Do polévky vrátíme opečené knedlíčky, vmícháme sýr Bambino Originál a mícháme, dokud se zcela nerozpustí. Dále už nevaříme.
  6. Hotovou polévku podáváme ozdobenou čerstvou řeřichou nebo nasekanou pažitkou.

! Náš tip !

Skvělá jako sytý oběd nebo hřejivá večeře v chladnějším období.

Výživové údaje na 100 g

energie
544.6 kj / 129.7 kcal
tuky
8.5 g
sacharidy
6.6 g
z toho cukry
2.0 g
bílkoviny
6.6 g
sůl
0.5 g
vláknina
1.1 g