title
LEF_7911_preview 1.jpg
pribináček.jpg
(0 z 1 hodnocení)

Pribináček krupička s jablky se skořicí

30 min
4 porce

Budete potřebovat

Návrh bez názvu (40).jpg
  1. Jablka oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Vložíme do kastrůlku
    společně s celou skořicí a hřebíčky, zalijeme 50 ml vody, přidáme 2 lžíce
    cukru a vaříme, až jsou jablka měkká. Odstavíme, necháme vychladnout
    a pak odstraníme skořici a hřebíček.
  2. Sušenky vložíme do sáčku a nadrtíme je na jemnný prášek.
  3. Na dno sklenice nasypeme nadrcené sušenky a poklademe vrstvou
    jablek. Na vrstvu jablek vložíme lžící Pribiňáček krupička a celé
    opakujeme, dokud není sklenice naplněná.
  4. Dezert zaprášíme skořicí, ozdobíme několika plátky jablek a podáváme.

! Náš tip !

Dezert můžeme posypat na závěr strouhanou čokoládou.

Výživové údaje na 100 g

energie
587,8 kj / 139,9 kcal
tuky
5,3 g
sacharidy
20,0 g
z toho cukry
14,0 g
bílkoviny
2,3 g
sůl
0,1 g
vláknina
1,4 g