title
img_recept.jpg
liptov.jpg
ikonka_ovce.svg
Z ovčího mléka
(0 z 1 hodnocení)

První slovenský salát s brynzou

15 min + + 5 min
2 porce

Budete potřebovat

  • 1 ks
  • 100 glistový salát
  • 50 gšpenátové lístky
  • 6 ksředkvičky
  • 1 ksjarní cibulka
  • 1 hrstvlašské ořechy
  • 1 čajová lžičkapažitka
  • 2 polévková lžíceolivový olej
  • citronová šťáva
  • sůl
  • pepř
Liptov_Bryndza_125g_400x400px.jpg
  1. Listy salátu umyjte a natrhejte na menší kousky.
  2. Ke směsi salátu přidejte nakrájené ředkvičky, jarní cibulku a pažitku.
  3. Dochuťte citronovou šťávou, olivovým olejem, solí, pepřem a promíchejte.
  4. Na závěr dochuťte svěží brynzou Liptov z horského mléka a dozdobte vlašskými ořechy.

Výživové údaje na 100 g

energie
869,0 kj / 206,9 kcal
tuky
17,8 g
sacharidy
4,3 g
z toho cukry
1,1 g
bílkoviny
7,1 g
sůl
1,1 g
vláknina
1,4 g