title
rajcatova-polevka_1245x915px.jpg
lucina.jpg
ikonka_bez masa.svg
Bez masa
(0 z 1 hodnocení)

Rajčatová polévka

30 min + + 15 min
4 porce

Budete potřebovat

  • 120 gLučina Smetanová
  • 2 kscibule
  • 1 ksrajčata
  • 2 polévková lžícerajčatový protlak
  • 1 lzeleninový vývar
  • 50 mlolivový olej
  • 2 stroužekčesnek
  • 3 ks bobkový list
  • 3 ks kuličkynové koření
  • oregano
  • 1 špetkatřtinový cukr
  • sůl
  • pepř
  • čerstvá bazalka
LUCINA SMETANOVA 120g_400x400px.jpg
  1. Na olivovém oleji nechte zesklovatět na jemno nakrájenou cibuli. 
  2. Přidejte česnek, krátce orestujte, poté rajčatový protlak, cukr, sůl a opět zarestujte. 
  3. Vsypte na kostky nakrájená rajčata a zalijte vývarem. Přidejte bylinky a koření. 
  4. Vařte do změknutí. 
  5. Vyjměte bobkový list, oregano a nové koření. 
  6. Vmíchejte Lučinu Smetanovou a polévku rozmixujte. 
  7. Servírujte s lístky bazalky.
     

! Náš tip !

Přidejte lžičku Lučiny Smetanová přímo na talíř.

Výživové údaje na 100 g

energie
374,5 kj / 89,2 kcal
tuky
2,5 g
sacharidy
13,5 g
z toho cukry
1,9 g
bílkoviny
2,7 g
sůl
0,2 g
vláknina
2,0 g