title
grecky-kolac-so-spenatom-a-bryndzou_1245x915px.jpg
liptov.jpg
ikonka_ovce.svg
Z ovčího mléka
(0 z 1 hodnocení)

Řecký koláč se špenátem a brynzou

60 min
6 porcí

Budete potřebovat

  • 3 kslistové těsto
  • 200 gLiptov brynza
  • 250 gtvaroh
  • 400 gšpenátové lístky
  • 2 ksvejce
  • 4 polévková lžíceolej
  • 3 kscibule
  • 4 stroužekčesnek
  • muškátový květ
  • 1 čajová lžičkatymián
  • sůl a pepř
Liptov_Bryndza_125g_400x400px.jpg
  1. Cibule a česnek oloupejte a nakrájejte najemno. Potom je na oleji osmahněte, přidejte sůl, pepř, tymián a natrhané omyté špenátové listy, přilijte trošku vody, aby listy zavadly, ale aby z nich nezůstala kaše. Nechte vychladnout.
  2. Potom do směsi přimíchejte brynzu Liptov, tvaroh a muškátový oříšek.
  3. Těsto rozbalte, překrojte podélně a plňte dva koláče. Každý 1/6 hmoty a srolujeme je také po délce. Dáme na plech a srolujte.
  4. Nakonec koláče potřete vajíčkem a posypte například sezamem nebo černuchou. Podávejte se zeleninovým salátem. 
     

! Náš tip !

Tento koláč určitě budete dělat nejen pro vaše návštěvy, ale také jím odměníte sebe například na oběd.

Výživové údaje na 100 g

energie
1118,7 kj / 266,3 kcal
tuky
18,9 g
sacharidy
18,7 g
z toho cukry
2,6 g
bílkoviny
5,9 g
sůl
0,8 g
vláknina
1,6 g