title
rimsky-salat_1245x915px.jpg
liptov.jpg
ikonka_ovce.svg
Z ovčího mléka
(0 z 1 hodnocení)

Římský salát

30 min + + 10 min
4 porce

Budete potřebovat

  • 125 gLiptov brynza
  • 1 ksledový salát
  • 200 gzelené fazolky
  • 2 ksrajčata
  • 1 ksčervená cibule
  • 1 čajová lžičkatymián
  • 2 polévková lžíceolivový olej
  • 1 polévková lžíceocet z bílého vína
  • 1 čajová lžičkahořčice
  • 1 čajová lžičkamed
Liptov_Bryndza_125g_400x400px.jpg
  1. Cizrnu na 5–10 hodin namočte do studené vody. Tu před vařením slijte a použijte čerstvou. Nesolte. Vařte do změknutí cca 30 minut. 
  2. Zelené fazolky umyjte, odřízněte konce a vařte v osolené vroucí vodě jen cca 5 minut, aby zůstaly křupavé. 
  3. Ledový salát opláchněte pod studenou vodou a natrhejte do mísy na malé kousky. 
  4. Rajčata nakrájejte na menší kousky a smíchejte se salátem. 
  5. Cizrnu i fazolky sceďte, fazolky nakrájejte na menší kousky a přidejte k salátové směsi. Zalijte zálivkou ze směsi olivového oleje, vinného octa, hořčice a medu. 
  6. Salát promíchejte, posypte brynzou Liptov, ozdobte kolečky cibulky a čerstvým tymiánem.

Výživové údaje na 100 g

energie
291,3 kj / 69,4 kcal
tuky
4,1 g
sacharidy
5,1 g
z toho cukry
3,1 g
bílkoviny
3,1 g
sůl
0,4 g
vláknina
0,9 g