title
sedlcansky_bageta2_1245x915px.jpg
sedlcansky.jpg
(0 z 1 hodnocení)

Rozpečená česneková bageta se Sedlčanským Hermelínem

40 min
2 porce

Budete potřebovat

Sedlčanský Hermelín Originál 100 g.png
  1. Troubu předehřejme na 220 °C. Bagetu nakrájíme na šikmé plátky po zhruba 2 cm, abychom vytvořili přibližně 12 řezů, ale nedokrajujeme úplně. Tento krok opakujeme, ale řežeme v opačném směru, aby vzniknl křížový vzor.
  2. Oloupeme česnek a nastrouháme ho nebo použijeme lis na česnek. Z větviček rozmarýnu otrháme lístky a nahrubo je nasekáme, větvičky vyhodíme. Sedlčanský Hermelín nakrájíme na plátky o tloušťce 1 cm a ty ještě rozdělíme na kousky o délce 2–3 cm.
  3. Do malého rendlíku dáme olivový olej a máslo a zahříváme na střední teplotu. Máslo necháme rozpustit, pak přidáme česnek a rozmarýn a restujeme asi minutu. Rendlík sejmeme z plotny, vše osolíme a opepříme.
  4. Bagetu umístíme na plech a pomocí lžičky nalijeme do každého řezu stejný díl bylinkovo-česnekového oleje. Do každého řezu ve vzoru kříže vložíme plátek Sedlčanského Hermelínu. Bagetu pokapeme medem a trochou olivového oleje, pak ji posolíme a opepříme.
  5. Pečeme na horní mřížce trouby, dokud se sýr nerozpustí a lehce nezezlátne, zhruba 10–12 minut. Po upečení vyndáme bagetu z trouby, přesuneme ji na prkénko a podáváme jako sdílené občerstvení.

! Náš tip !

Místo rozmarýnu můžete zkusit i jiné bylinky, třeba petrželku nebo tymián.

Výživové údaje na 100 g

energie
1227.3 kj / 292.2 kcal
tuky
16.0 g
sacharidy
27.0 g
z toho cukry
7.7 g
bílkoviny
10.3 g
sůl
1.7 g
vláknina
0.9 g