Troubu předehřejme na 220 °C. Bagetu nakrájíme na šikmé plátky po zhruba 2 cm, abychom vytvořili přibližně 12 řezů, ale nedokrajujeme úplně. Tento krok opakujeme, ale řežeme v opačném směru, aby vzniknl křížový vzor.
Oloupeme česnek a nastrouháme ho nebo použijeme lis na česnek. Z větviček rozmarýnu otrháme lístky a nahrubo je nasekáme, větvičky vyhodíme. Sedlčanský Hermelín nakrájíme na plátky o tloušťce 1 cm a ty ještě rozdělíme na kousky o délce 2–3 cm.
Do malého rendlíku dáme olivový olej a máslo a zahříváme na střední teplotu. Máslo necháme rozpustit, pak přidáme česnek a rozmarýn a restujeme asi minutu. Rendlík sejmeme z plotny, vše osolíme a opepříme.
Bagetu umístíme na plech a pomocí lžičky nalijeme do každého řezu stejný díl bylinkovo-česnekového oleje. Do každého řezu ve vzoru kříže vložíme plátek Sedlčanského Hermelínu. Bagetu pokapeme medem a trochou olivového oleje, pak ji posolíme a opepříme.
Pečeme na horní mřížce trouby, dokud se sýr nerozpustí a lehce nezezlátne, zhruba 10–12 minut. Po upečení vyndáme bagetu z trouby, přesuneme ji na prkénko a podáváme jako sdílené občerstvení.
! Náš tip !
Místo rozmarýnu můžete zkusit i jiné bylinky, třeba petrželku nebo tymián.