title
35a_1245x915px.jpg
sedlcansky.jpg
ikonka_bez masa.svg
Bez masa
(0 z 1 hodnocení)

Roztančený čardáš

30 min
4 porce

Budete potřebovat

  • 4 ksSedlčanský Hermelín Pikantní
  • 200 mlrostlinný olej
  • 100 gpikantní salám
  • ajvar
  • 1 čajová lžičkachilli pasta
  • 100 gkysané zelí
  • 2 čajová lžičkasladká paprika
  • 1 čajová lžičkanové koření
  • 1 čajová lžičkauzená mořská sůl
Sedlčanský Hermelín Pikantní 100g.png
  1. Hermelíny rozkrojte podélně, potřete ajvarem a chilli pastou, vložte mezi poloviny několik koleček paprikáše či jiného pikantního salámu a sýry zase pěkně slepte dohromady.
     
  2. Poté přichází na řadu vrstvení. Začněte plněným Hermelínem, na něj položte část kysaného zelí, zasypte špetkou mleté papriky, špetkou soli a přihoďte pár kuliček koření. Tento postup opakujte, dokud nebude sklenice plná.
     
  3. Pak olejem vše zalijte alespoň půl centimetru nad okraj sýra, sklenici uzavřete a nechte 3 až 4 dny uležet v lednici. Pokud chcete roztančit čardáš dřív, nechoďte se sklem do lednice, ale uložte jej na temné místo při pokojové teplotě. Takový sýr se dá jíst už druhý den, ale ještě lepší je po dvou dnech.

Výživové údaje na 100 g

energie
1769,0 kj / 421,2 kcal
tuky
41,0 g
sacharidy
1,5 g
z toho cukry
1,1 g
bílkoviny
12,1 g
sůl
1,8 g
vláknina
0,3 g