title
salama-z-cervenej-sosovice-ovsenych-vlociek-a-z-ostiepka_1245x915px.jpg
liptov.jpg
ikonka_bez masa.svg
Bez masa
(0 z 1 hodnocení)

Salám z červené čočky, ovesných vloček a oštiepku (nakrájený jako snack na výlety nebo předkrm)

30 min + + 15 min
4 porce

Budete potřebovat

  • 150 gčervená čočka
  • 75 govesné vločky
  • 1 polévková lžícehladká mouka
  • 100ovesné mléko
  • 2 polévková lžícesójová omáčka
  • Liptov Pološtiepok
  • 2 polévková lžíceolej
  • 1 čajová lžičkaoregano
  • 1 čajová lžičkačerstvá bazalka
  • 1 čajová lžičkačervená mletá paprika
  • 1 stroužekčesnek
  • mleté chilli
Liptov_Polostiepok_185g_400x400px.jpg
  1. Změklou namočenou čočku rozmixujte ponorným mixérem.
     
  2. Přimíchejte k ní i ostatní suroviny a dobře promíchejte.
     
  3. Přendejte na dvojitou gázu nebo na potravinovou fólii a zaviňte do ní vytvarovaný salám.
     
  4. Konce zauzlujte nebo převažte nití.
     
  5. Vařte na páře asi 30 minut.
     
  6. Nechte vychladnout, vybalte a můžete krájet. Podávejte s dipem a salátem.

! Náš tip !

Doporučujeme podávat s vínem Zweigeltrebe rosé.

Výživové údaje na 100 g

energie
1100,6 kj / 262,0 kcal
tuky
8,8 g
sacharidy
29,4 g
z toho cukry
3,2 g
bílkoviny
14,1 g
sůl
0,9 g
vláknina
4,3 g