Menu
Recepty
Články
Značky
Soutěže
Novinky
Domů >
Recepty >
Salát na grilovačku
Z ovčího mléka
(0 z 1 hodnocení)
Salát na grilovačku
15 min
+ + 10 min
2 porce
Budete potřebovat
1 ks
0.50 ks
lilek
1 ks
cuketa
2 ks
rajčata
1 ks
červená paprika
0.50 čajová lžička
saturejka
1 čajová lžička
tymián
1 čajová lžička
rozmarýn
10 ks lístků
čerstvá bazalka
1 polévková lžíce
petrželová nať
3 polévková lžíce
olivový olej
0.50 ks
jemně krájená feferonka
2 polévková lžíce
citronová šťáva
2 polévková lžíce
voda
sůl
pepř
Zeleninu umyjte a nakrájejte na kolečka silná cca 4 mm.
Feferonku nakrájejte na kolečka a mírně osmahněte na troše olivového oleje. Do zbylého oleje přidejte sůl, pepř a nasekané bylinky.
Na pánev přidejte nakrájenou zeleninu a polijte olejovou emulzí. Prudce opečte z obou stran (jako na grilu).
Z citronové šťávy, oleje a vody si připravte zálivku, kterou přidejte ke grilované zelenině.
Zeleninu přendejte na talíře, přidejte nadrobenou brynzu Liptov s uzenou chutí a dozdobte lístky čerstvé bazalky a kolečky feferonky podle chuti.
Výživové údaje na 100 g
energie
401,0 kj / 95,5 kcal
tuky
7,3 g
sacharidy
3,8 g
z toho cukry
2,4 g
bílkoviny
3,1 g
sůl
0,5 g
vláknina
1,3 g
Ať Vám neuteče žádný recept.
Odebírejte náš newsletter.
Odebírat
Jsem profesionál v gastroprovozu
Chci se přihlásit k odběru newsletteru, souhlasím s
pravidly zpracování osobních údajů