title
salat-na-grilovacku_1245x915px.jpg
liptov.jpg
ikonka_ovce.svg
Z ovčího mléka
(0 z 1 hodnocení)

Salát na grilovačku

15 min + + 10 min
2 porce

Budete potřebovat

  • 1 ksLiptov Bryndza 125g
  • 0.50 kslilek
  • 1 kscuketa
  • 2 ksrajčata
  • 1 ksčervená paprika
  • 0.50 čajová lžičkasaturejka
  • 1 čajová lžičkatymián
  • 1 čajová lžičkarozmarýn
  • 10 ks lístkůčerstvá bazalka
  • 1 polévková lžícepetrželová nať
  • 3 polévková lžíceolivový olej
  • 0.50 ksjemně krájená feferonka
  • 2 polévková lžícecitronová šťáva
  • 2 polévková lžícevoda
  • sůl
  • pepř
Liptov_Bryndza_125g_400x400px.jpg
  1. Zeleninu umyjte a nakrájejte na kolečka silná cca 4 mm.
  2. Feferonku nakrájejte na kolečka a mírně osmahněte na troše olivového oleje. Do zbylého oleje přidejte sůl, pepř a nasekané bylinky.
  3. Na pánev přidejte nakrájenou zeleninu a polijte olejovou emulzí. Prudce opečte z obou stran (jako na grilu).
  4. Z citronové šťávy, oleje a vody si připravte zálivku, kterou přidejte ke grilované zelenině.
  5. Zeleninu přendejte na talíře, přidejte nadrobenou brynzu Liptov s uzenou chutí a dozdobte lístky čerstvé bazalky a kolečky feferonky podle chuti.

Výživové údaje na 100 g

energie
401,0 kj / 95,5 kcal
tuky
7,3 g
sacharidy
3,8 g
z toho cukry
2,4 g
bílkoviny
3,1 g
sůl
0,5 g
vláknina
1,3 g