title
salat-na-slano-kyslo-so-sekanymi-olivami-susenymi-paradajkami-s-feferonkami-a-s-nakladanymi-baklazanmi_1245x915px.jpg
liptov.jpg
ikonka_bez masa.svg
Bez masa
(0 z 1 hodnocení)

Salát na slanokyselo se sekanými olivami, sušenými rajčaty, feferonkami a nakládanými lilky

15 min
4 porce

Budete potřebovat

  • 6 kszelené olivy
  • 2 polévková lžícečerné olivy
  • 6 kssušená rajčata
  • 6 kslilek
  • 6 ksmedvědí česnek
  • 1 hrstrukola
  • Liptov sýr Vrchár
  • 2 kscelozrnná grissina
  • sůl a pepř
Liptov_Vrchar_vyrazny_100g_400x400px.jpg
  1. Sýr nakrájejte na krátké proužky asi 15 × 100 mm.
     
  2. Medvědí česnek nasekejte.
     
  3. Do sklenice dejte jednotlivé složky salátu spolu se sýrem.
     
  4. Dozdobte rukolou nebo medvědím česnekem, podle sezóny.
     
  5. Jemně osolte a okořeňte. Podávejte s celozrnnou grissinou.
     

! Náš tip !

Doporučujeme podávat s vínem Ryzlink rýnský.

Výživové údaje na 100 g

energie
715,4 kj / 170,3 kcal
tuky
11,9 g
sacharidy
6,6 g
z toho cukry
2,0 g
bílkoviny
9,3 g
sůl
0,7 g
vláknina
1,5 g