title
salat-s-bryndzovou-zalievkou_1245x915px.jpg
liptov.jpg
ikonka_ovce.svg
Z ovčího mléka
(0 z 1 hodnocení)

Salát s brynzovou zálivkou

30 min
4 porce

Budete potřebovat

  • 1 ks
  • 150 gcherry rajčata
  • 30 gřapíkatý celer
  • 1 ksmladá cibulka
  • 1 polévková lžíce
  • 1 polévková lžíceolivový olej
  • 3 kscitrón
  • 1 kschilli paprička
  • 1 čajová lžičkamed
  • sůl a pepř
Liptov_Bryndza_125g_400x400px.jpg
  1. Olivový olej smíchejte metličkou s citronovou šťávou (2 : 1). 
  2. Přidejte kopr a malou část brynzy, aby vznikla nepříliš hustá omáčka. 
  3. Dochuťte medem, solí, pepřem a v případě potřeby přidejte další citronovou šťávu. 
  4. Zeleninu nakrájejte na menší kousky a přelijte brynzovým dresinkem. 
  5. Salát můžete podávat samostatně, nebo jako přílohu k hovězímu nebo jehněčímu steaku.

Výživové údaje na 100 g

energie
528,2 kj / 125,8 kcal
tuky
8,6 g
sacharidy
6,6 g
z toho cukry
4,8 g
bílkoviny
5,2 g
sůl
1,1 g
vláknina
0,9 g