Salát s chřestem, artyčoky a brynzou s uzenou chutí
10 min
4 porce
Budete potřebovat
600 gzelený chřest
12 ksnakrájené srdíčka artyčoků
300 gmix salátů
125 gLiptov brynza
50 mlsmetana ke šlehání
sůl a pepř
Chřest povařte 4 minuty ve vroucí vodě, vodu ihned slijte a chřest přendejte do nádoby s ledovou vodou.
Uvařte ve slané vodě 3–4 artyčoky a vyřízněte z nich srdíčka, rozčtvrťte (nebo použijte zavařené), dejte je do nádoby s 2 PL citronové šťávy, 3 PL olivového oleje a trochou soli. Zamíchejte.
Na talíř dejte salátové lístky prokládané nakrájeným chřestem a artyčoky a nahoru brynzu smíchanou se smetanou. Dochuťte.
! Náš tip !
Výborně se hodí i sójové klíčky a krutony. Podáváme s chlazeným vínem Müller Thurgau.