title
salat-so-sparglou-articokami-a-bryndzou-s-udenou-chutou_1245x915px.jpg
liptov.jpg
ikonka_ovce.svg
Z ovčího mléka
(0 z 1 hodnocení)

Salát s chřestem, artyčoky a brynzou s uzenou chutí

10 min
4 porce

Budete potřebovat

  • 600 gzelený chřest
  • 12 ksnakrájené srdíčka artyčoků
  • 300 gmix salátů
  • 125 gLiptov brynza
  • 50 mlsmetana ke šlehání
  • sůl a pepř
  1. Chřest povařte 4 minuty ve vroucí vodě, vodu ihned slijte a chřest přendejte do nádoby s ledovou vodou.
  2. Uvařte ve slané vodě 3–4 artyčoky a vyřízněte z nich srdíčka, rozčtvrťte (nebo použijte zavařené), dejte je do nádoby s 2 PL citronové šťávy, 3 PL olivového oleje a trochou soli. Zamíchejte.
  3. Na talíř dejte salátové lístky prokládané nakrájeným chřestem a artyčoky a nahoru brynzu smíchanou se smetanou. Dochuťte.
     

! Náš tip !

Výborně se hodí i sójové klíčky a krutony. Podáváme s chlazeným vínem Müller Thurgau.

Výživové údaje na 100 g

energie
143,4 kj / 34,1 kcal
tuky
1,0 g
sacharidy
3,5 g
z toho cukry
1,7 g
bílkoviny
1,5 g
sůl
0,5 g
vláknina
3,1 g