4 čajová lžičkanadrobno nasekaný čerstvý tymián, oregano a rozmarýn
pepř
hráškové výhonky
V misce si smícháme Lučinu, nasekané pistácie, čerstvé bylinky a vše podle chuti osolíme.
Cuketu si na mandolíně nakrájíme na tenké plátky, které osolíme a necháme několik minut vypotit. Poté vezmeme kuchyňskou utěrku a z obou stran cukety odstraníme přebytečnou vodu.
Cukety zlehka potřeme olivovým olejem (2 lžíce) a opečeme je z obou stran na grilu nebo grilovací pánvi. Hotové cukety necháme vychladnout.
Na každou cuketu dáme zhruba 1 cm vysokou vrstvu Lučiny a zarolujeme je.
Poté si připravíme zálivku. V misce si smícháme olivový olej (2 lžíce), med, dijonskou hořčici a bylinky. Podle chuti zálivku osolíme a opepříme.
Do misky dáme mix salátů, nakrájená cherry rajčata a promícháme se zálivkou.
Do misky nebo na talíř dáme salát, přidáme cuketové rolky a vše ozdobíme hráškovými výhonky.