title
Lucina kozi_rebarbora_chrest_d_1245x915px (1).jpg
lucina.jpg
(0 z 1 hodnocení)

Salát s rebarborou, chřestem a Lučinou Kozí

30 min
4 porce

Budete potřebovat

  • 200 gčervená rebarbora
  • 0.50 ksvanilkový lusk
  • 5 lžícecitronová šťáva
  • 2 lžícecukr
  • sůl
  • 500 gzelený chřest
  • 150 gsalátové listy
  • 150 gLučina Kozí
  • 50 g (slunečnice, dýně)směs semínek
  • 3 lžícedijonská hořčice
  • barevný pepř
  • 5 lžíceřepkový olej
LUCINA KOZI NATURE 150_400x400px.jpg
  1. Rebarboru omyjeme, nakrájíme na malé kousky a povaříme 5 až 10 minut ve100 ml vody s vanilkovým luskem, citronovou šťávou, cukrem a špetkou soli. Kostky uvařené rebarbory vyndáme ze vzniklého sirupu a necháme vychladnout. Rebarborový sirup také necháme vychladnout na pokojovou teplotu.
  2. Chřest umyjeme, oloupeme a nakrájíme na tenké proužky.
  3. Smícháme 100 ml rebarborového sirupu, dijonskou hořčici, citronovou šťávu, sůl a pepř a přidáme řepkový olej.
  4. Salát omyjeme, připravíme a smícháme s chřestem a rebarborou. Přidáme kousky Lučiny Kozí a směs semínek.
  5. Promícháme s připraveným dresinkem a podáváme.

! Náš tip !

Semínka můžete před podáváním upražit na pánvi. Rozvoní se a budou mít intenzivnější chuť.

Výživové údaje na 100 g

energie
451.1 kj / 107.4 kcal
tuky
8.3 g
sacharidy
4.0 g
z toho cukry
3.5 g
bílkoviny
3.9 g
sůl
0.4 g
vláknina
1.8 g