Rebarboru omyjeme, nakrájíme na malé kousky a povaříme 5 až 10 minut ve100 ml vody s vanilkovým luskem, citronovou šťávou, cukrem a špetkou soli. Kostky uvařené rebarbory vyndáme ze vzniklého sirupu a necháme vychladnout. Rebarborový sirup také necháme vychladnout na pokojovou teplotu.
Chřest umyjeme, oloupeme a nakrájíme na tenké proužky.
Smícháme 100 ml rebarborového sirupu, dijonskou hořčici, citronovou šťávu, sůl a pepř a přidáme řepkový olej.
Salát omyjeme, připravíme a smícháme s chřestem a rebarborou. Přidáme kousky Lučiny Kozí a směs semínek.
Promícháme s připraveným dresinkem a podáváme.
! Náš tip !
Semínka můžete před podáváním upražit na pánvi. Rozvoní se a budou mít intenzivnější chuť.