title
ƒoƒkov∞ salát.jpg
sedlcansky.jpg
(0 z 1 hodnocení)

Salát z beluga čočky s Hermelínem a sušenými rajčaty

60 min
4 porce

Budete potřebovat

  • 1 ks ( menší velikost asi 100g)červená cibule
  • 15 ml (červený)vinný ocet
  • 30 mlolivový olej
  • 250 g (beluga)černá čočka
  • 1 stroužek (rozdrcený)česnek
  • petrželová nať
  • pažitka
  • kopr
  • 200 gSedlčanský Hermelín Originál
  • 150 g (nakládaná)sušená rajčata
  • sůl a pepř
SEDLCANSKY_Original_100g_400x400px.jpg
  1. Cibuli smícháme s octem a 3 g soli a vše promícháme.
  2. Čočku uvaříme ve vroucí osolené vodě (asi 30 minut), scedíme a smícháme s olivovým olejem, česnekem a černým pepřem.
  3. Před podáváním přidáme do čočky nasekané bylinky a podáváme s cibulí, nasekanými sušenými rajčaty a Hermelínem Originál nakrájeným na kostky.

Výživové údaje na 100 g

energie
1060.2 kj / 252.4 kcal
tuky
13.4 g
sacharidy
16.6 g
z toho cukry
2.4 g
bílkoviny
13.2 g
sůl
1.1 g
vláknina
1.4 g