title
Hermelin_do_burgeru_Sedlcansky.jpg
sedlcansky.jpg
(0 z 1 hodnocení)

Burger se Sedlčanským hermelínem

10 min
2 porce

Budete potřebovat

SEDLCANSKY_Burger_2x80g_1245x915px.jpg
  1. V misce smíchejte lžíci olivového oleje s grilovacím kořením. Následně vyndejte Hermelín z fólie a potřete ho připravenou směsí. Hermelín položte na kus alobalu, dejte ho na rozpálený gril nebo pánev a grilujte 4 minuty z každé strany (nebo dokud se nezačne lehce nafukovat).
  2. Mezitím si rajče a cibuli nakrájejte na kolečka, salátek natrhejte na menší kousky. Cibuli si lehce opečte na grilu. Bulku rozkrojte napůl a také ji rozpečte na grilu.
  3. Sestavte si burger: na spodní část bulky dejte omáčku dle vlastní chuti (pro pravý hermelínový zážitek doporučujeme brusinkovou), čerstvý salátek a přikryjte Hermelínem, na který položíte kolečko rajčete a opečenou cibuli. Nahoru můžete ještě znovu přidat omáčku, a nakonec vše přiklopte horní částí bulky.

! Náš tip !

K burgeru si přidejte salát jako přílohu – získáte tak výživově vyváženou a rychlou večeři během pár minut!

Výživové údaje na 100 g

energie
1028,3 kj / 244,8 kcal
tuky
13,5 g
sacharidy
20,3 g
z toho cukry
4,0 g
bílkoviny
10,4 g
sůl
1,9 g