title
valentyn_srdce z listoveho testa_1245x915 (1).jpg
sedlcansky.jpg
(0 z 1 hodnocení)

Sedlčanský Originál v srdci z listového těsta

40 min
4 porce

Budete potřebovat

Sedlčanský Hermelín Originál 100 g.png
  1. Zakysanou smetanu ochutíme nasekanou petrželkou, solí a pepřem a dobře promícháme.
  2. Z obou plátů listového těsta vykrojíme stejný tvar srdce. Na jedno srdce položíme Sedlčanský Originál, kolem něj rovnoměrně rozetřeme zakysanou smetanu a na ni naklademe plátky šunky. Přikryjeme druhým plátem těsta ve tvaru srdce.
  3. Okraje těsta spojíme a kolem celého srdce uděláme zářezy dlouhé asi 2 cm. Proužky těsta pak stočíme a celé srdce potřeme žloutkem.
  4. Pečeme 20 minut při teplotě 180 °C. Po upečení vyjmeme z trouby, odstraníme vrchní kůrku ze Sedlčanského Originálu, odtrhneme si kousek srdce a můžeme si pochutnat na listovém těstu namáčeném v sýru.

! Náš tip !

Zbylé kousky těsta můžete vykrojit do tvaru srdíček, trochu posolit, potřít žloutkem a upéct společně se srdcem. Pro vegetariánskou variantu srdce stačí jen vynechat šunku.

Výživové údaje na 100 g

energie
1452.4 kj / 345.8 kcal
tuky
24.6 g
sacharidy
22.6 g
z toho cukry
2.3 g
bílkoviny
9.6 g
sůl
0.9 g
vláknina
1.3 g