5 plátky (ideálně prosciutto, ale může být i dušená)šunka
1 ksžloutek
petrželka
sůl a pepř
Zakysanou smetanu ochutíme nasekanou petrželkou, solí a pepřem a dobře promícháme.
Z obou plátů listového těsta vykrojíme stejný tvar srdce. Na jedno srdce položíme Sedlčanský Originál, kolem něj rovnoměrně rozetřeme zakysanou smetanu a na ni naklademe plátky šunky. Přikryjeme druhým plátem těsta ve tvaru srdce.
Okraje těsta spojíme a kolem celého srdce uděláme zářezy dlouhé asi 2 cm. Proužky těsta pak stočíme a celé srdce potřeme žloutkem.
Pečeme 20 minut při teplotě 180 °C. Po upečení vyjmeme z trouby, odstraníme vrchní kůrku ze Sedlčanského Originálu, odtrhneme si kousek srdce a můžeme si pochutnat na listovém těstu namáčeném v sýru.
! Náš tip !
Zbylé kousky těsta můžete vykrojit do tvaru srdíček, trochu posolit, potřít žloutkem a upéct společně se srdcem. Pro vegetariánskou variantu srdce stačí jen vynechat šunku.