title
1a_1245x915px.jpg
apetito800px.jpg
(0 z 1 hodnocení)

Silvestrovský dip

15 min
4 porce

Budete potřebovat

  • 150 gApetito smetanové 150g
  • 1 plechovkasardinky ve vlastní šťávě
  • 2 kskyselé okurky
  • 2 kscibule
  • 1 lžíceplnotučná hořčice
  • citronová šťáva
  • 1 špetkasůl
  • 1 špetkapepř
Apetito_smetanove_120g_400x400px.jpg
  1. Sardinky ve vlastní šťávě vyjměte z plechovky a vidličkou je v misce rozmělněte. 
  2. Přidejte sýr Apetito a hořčici. Vše řádně promíchejte. 
  3. Cibuli nakrájejte nadrobno, okurky na kostičky. 
  4. K sýrové směsi přimíchejte zeleninu a ochutnejte. 
  5. Dochuťe trochou citronové šťávy, solí a bílým pepřem. 

Výrazná rybičková pomazánka se hodí na jemnou francouzskou bagetu či na rohlík, ale lze ji kombinovat i s tmavým celozrnným pečivem.

! Náš tip !

Nemáte-li sardinky příliš v lásce, ale chcete zůstat u rybí pomazánky, použijte konzervu tuňáka v oleji či ve vlastní šťávě. Dosáhnete tím odlišné, jemnější chuti, která se hodí na chlebíčky ozdobené zeleninou.

Výživové údaje na 100 g

energie
550,2 kj / 131,0 kcal
tuky
8,3 g
sacharidy
5,2 g
z toho cukry
3,3 g
bílkoviny
10,2 g
sůl
1,6 g
vláknina
0,7 g