Menu
Recepty
Články
Značky
Soutěže
Novinky
Domů >
Recepty >
Šišky s brynzou, se šalvějovým máslem a s opékanými slunečnicovými semínky
Z ovčího mléka
(0 z 1 hodnocení)
Šišky s brynzou, se šalvějovým máslem a s opékanými slunečnicovými semínky
30 min
+ + 20 min
4 porce
Budete potřebovat
300 g
brambory
70 g
polohrubá mouka
1 ks
vejce
1 špetka
sůl
Brambory nastrouhejte najemno na struhadle, přidejte sůl, mouku a vajíčko a opatrně promíchejte.
Z těsta udělejte válec a nakrájejte z něj stejné kousky, ze kterých na prkýnku vyrobíte šišky.
Vařte v hrnci s vroucí vodou. Na pánvi rozpusťte máslo se 4 až 5 lístky šalvěje.
Když šišky vyplouvají na hladinu, jsou uvařené a můžete je dát do mísy s připraveným máslem.
Přendejte na talíř, posypte semínky, rukolou a rozdrobenou brynzou.
! Náš tip !
Doporučujeme podávat s vínem Devín.
Výživové údaje na 100 g
energie
740,8 kj / 176,4 kcal
tuky
6,9 g
sacharidy
21,1 g
z toho cukry
0,4 g
bílkoviny
7,2 g
sůl
0,7 g
vláknina
1,5 g
Ať Vám neuteče žádný recept.
Odebírejte náš newsletter.
Odebírat
Jsem profesionál v gastroprovozu
Chci se přihlásit k odběru newsletteru, souhlasím s
pravidly zpracování osobních údajů