title
sulance-s-bryndzou-so-salviovym-maslom-a-s-opekanymi-slnecnicovymi-semienkami_1245x915px.jpg
liptov.jpg
ikonka_ovce.svg
Z ovčího mléka
(0 z 1 hodnocení)

Šišky s brynzou, se šalvějovým máslem a s opékanými slunečnicovými semínky

30 min + + 20 min
4 porce

Budete potřebovat

  • 300 gbrambory
  • 70 gpolohrubá mouka
  • 1 ksvejce
  • 1 špetkasůl
Liptov_Bryndza_125g_400x400px.jpg
  1. Brambory nastrouhejte najemno na struhadle, přidejte sůl, mouku a vajíčko a opatrně promíchejte.
     
  2. Z těsta udělejte válec a nakrájejte z něj stejné kousky, ze kterých na prkýnku vyrobíte šišky.
     
  3. Vařte v hrnci s vroucí vodou. Na pánvi rozpusťte máslo se 4 až 5 lístky šalvěje.
     
  4. Když šišky vyplouvají na hladinu, jsou uvařené a můžete je dát do mísy s připraveným máslem.
     
  5. Přendejte na talíř, posypte semínky, rukolou a rozdrobenou brynzou.

! Náš tip !

Doporučujeme podávat s vínem Devín.

Výživové údaje na 100 g

energie
740,8 kj / 176,4 kcal
tuky
6,9 g
sacharidy
21,1 g
z toho cukry
0,4 g
bílkoviny
7,2 g
sůl
0,7 g
vláknina
1,5 g