Vodu, mléko a máslo dejte do hrnce. Zahřívejte těsně pod bod varu. Když je máslo zcela rozpuštěné, přidejte sůl a prosátou mouku (najednou, aby se nevytvořily hrudky). Začněte těsto odpalovat (míchejte vařečkou). Trvá to několik minut, než se těsto přestane lepit. Nechte ho trochu zchladnout a poté do něj postupně zapracujte v robotu vejce, jedno po druhém.
Hotovým těstem naplňte zdobicí sáček a tvořte na pečicím papíře hrudky o velikosti zhruba 2 až 3 cm.
Pečte na 200 °C, dokud nebudou profiterolky zlatavé (trvá to 10 až 15 minut).
Profiterolky nechte vychladnout a poté je horizontálně prořízněte.
V misce smíchejte Lučinu, bylinky, nakrájená sušená rajčata, sůl a pepř. Náplň dejte do zdobicího sáčku.
Profiterolky plňte připravenou náplní a zdobte řepnými lístky nebo rukolou. Nakonec krém zlehka posypte pistáciemi a přiklopte horní polovinou profiterolky.