title
slane-profiterolky_1245x915px.jpg
lucina.jpg
ikonka_bez masa.svg
Bez masa
(0 z 1 hodnocení)

Slané profiterolky

60 min
4 porce

Budete potřebovat

  • 280 gLučina Smetanová
  • 100 mlvoda
  • 70 mlmléko
  • 85 gmáslo
  • 3 ksvejce
  • 3 kssušená rajčata
  • 1 polévková lžícenasekané pistácie
  • řepné lístky, rukola
  • pepř
  • 1 špetkasůl
  • 1 polévková lžícenasekané čerstvé bylinky
LUCINA SMETANOVA 120g_400x400px.jpg
  1. Vodu, mléko a máslo dejte do hrnce. Zahřívejte těsně pod bod varu. Když je máslo zcela rozpuštěné, přidejte sůl a prosátou mouku (najednou, aby se nevytvořily hrudky). Začněte těsto odpalovat (míchejte vařečkou). Trvá to několik minut, než se těsto přestane lepit. Nechte ho trochu zchladnout a poté do něj postupně zapracujte v robotu vejce, jedno po druhém.
     
  2. Hotovým těstem naplňte zdobicí sáček a tvořte na pečicím papíře hrudky o velikosti zhruba 2 až 3 cm.
     
  3. Pečte na 200 °C, dokud nebudou profiterolky zlatavé (trvá to 10 až 15 minut).
     
  4. Profiterolky nechte vychladnout a poté je horizontálně prořízněte.
     
  5. V misce smíchejte Lučinu, bylinky, nakrájená sušená rajčata, sůl a pepř. Náplň dejte do zdobicího sáčku.
     
  6. Profiterolky plňte připravenou náplní a zdobte řepnými lístky nebo rukolou. Nakonec krém zlehka posypte pistáciemi a přiklopte horní polovinou profiterolky.

Výživové údaje na 100 g

energie
1298,4 kj / 309,1 kcal
tuky
29,6 g
sacharidy
3,3 g
z toho cukry
2,8 g
bílkoviny
8,2 g
sůl
0,8 g
vláknina
0,3 g