title
vyprazane_bryndzove_pirohy_1245x915px.jpg
liptov.jpg
(0 z 0 hodnocení)

Smažené bryndzové pirohy

60 min
4 porce

Budete potřebovat

  • 100 gLiptov brynza
  • 2 balenílistové těsto
  • 200 gbrambory
  • 2 ksvejce na potření
  • 50 mlolej a máslo na smažení v poměru 4 : 1
  • sůl
  • pepř
liptov_bryndza_zimna_1kg_front_150dpi_0_1245x915px.jpg
  1. V misce smícháme brambory s brynzou, v případě potřeby osolíme a opepříme.
  2. Z těsta vykrojíme čtverce, do středu vložíme trochu náplně a přeložíme do tvaru trojhranu.
  3. Boky potřeme rozšlehaným vajíčkem, aby se dobře slepily.
  4. Chvíli smažíme ve směsi oleje a másla.
  5. Hotové pirohy necháme okapat na savém papíru a podáváme s jogurtovo-paprikovým dipem.

Výživové údaje na 100 g

energie
1469,4 kj / 356,2 kcal
tuky
27,1 g
sacharidy
22,4 g
z toho cukry
1,6 g
bílkoviny
6,2 g
sůl
0,9 g
vláknina
1,3 g